Uavgjort i første finale

Helt åpent før returkampen på Old Trafford.

SHEFFIELD UNITED-MANCHESTER UNITED 2-2:

Lørdag sikret A-laget seriegullet. Mandag vant reservene Manchester Senior Cup. Og tirsdag kveld sørget U18-gutta for at de har et godt utgangspunkt i kampen om Youth Cup-tittelen.

Da fikk de nemlig med seg 2-2 borte mot Sheffield United i første finalekamp foran et nær fullsatt Bramall Lane.

De snaut 30.000 tilskuerne (tilskuerrekord for Sheff.Utd denne sesongen) fikk se et United-lag som dominerte før hvilen, og etter 14 minutter tok de ledelsen. Paul Pogba la inn fra høyrekanten, Jesse Lingard fikk en tå på ballen, men på streken klarerte Sheffield United-midtstopper Harry Maguire i sine egne hender, tverrligger og ut. Ballen var aldri inne, og det mest korrekte ville nok vært rødt kort til Maguire og straffe til United. Linjemannen så imidlertid noe ingen andre så, og den 26 år gamle Premier League-dommeren Michael Oliver fulgte assistentens 17. mai-flagging. Dermed ledet United selv om ballen aldri hadde krysset mållinja, mens Sheffield United nok var fornøyde med at de kunne fortsette med elleve mann.

Ravel Morrison kunne økt ledelsen etter en drøy halvtime. Han ble spilt fri, kom alene med keeper, men avslutningen under keeper ble reddet på streken.

I stedet ble det Sheffield United som jublet like før pause. Callum McFadzean avanserte på midtbanen, og dunket til fra 25 meter. Ballen føk lavt og hardt inn i hjørnet bak keeper Sam Johnstone. Det var for øvrig sistnevntes første baklengs på godt over fire timers spill på akademi-nivå.

Begge lag skapte noen sjanser i starten av 2. omgang, men til slutt ble det helten fra semifinalen mot Chelsea som sendte United i føringen på ny. Will Keane scoret tre da Chelsea ble utradert i semifinale-returen, og etter nydelig forarbeid av Pogba (chip) og Lingard (innlegg på første touch på volley) så kunne Keane sette ballen i tomt bur fra kort hold. Det var Keanes 21. mål i hans 20. kamp denne sesongen.

United-spillerne jublet vilt, men bare to minutter etter var det likt igjen. 18 år gamle Jordan Slew, som har scoret to mål i Championship i år, skjøt via United-midtstopper Tom Thorpe. Dermed endret skuddet noe retning, føk over Johnstone og i hjørnet.

Morrison og Ryan Tunnicliffe hadde sjansen til å avgjøre til Uniteds fordel i sluttminuttene, men uten å klare å overliste Sheffield Uniteds keeper. Dermed står det uavgjort før det hele skal avgjøres i returoppgjøret på Old Trafford førstkommende mandag. Da jager United sin 10. Youth Cup-tittel i sin 14. finale.

Uniteds lag: Johnstone; M Keane, Thorpe, Fornasier, McGinty; Lingard, Pogba ,Tunnicliffe, Morrison; Van Velzen (Cofie inn 76), W Keane
Innbyttere: Coll, Massacci, Fryers, Lawrence,