En annerledes feiring

MITT MINNE: Min første 17. mai utenfor Norges grenser feiret jeg på Brammall Lane sammen med United-juniorene.

Publisert Sist oppdatert

Nettredaksjonen på united.no deler i julen sine minner fra 2011 og sine ønsker for det nye året med dere. Denne gang er det Truls Lian som skriver om sitt minne fra året som snart er over.

Som student i England har jeg fått oppleve United fra nærmere hold enn noensinne det siste året. Fra tibuneplass har jeg blant annet opplevd Wayne Rooneys brasse mot City, at vi sikret ligagull i Blackburn og bli bombardert med glassflasker fra Leeds-fansen.

Allikevel er et av mine beste minner fra året som har gått da Uniteds lovende unggutter spilte FA Youth Cup-finale mot Sheffield United. Mens de fleste nordmenn spiste pølser, gikk i sekkeløp og var iført bunader, dro jeg sammen med 700 andre United-fans til Sheffield for å overvære bortekampen i dobbeltoppgjøret.

Finalen var imidlertid minst like stor for motstanderfansen. Sheffield United hadde slitt i ligaen hele sesongen og det var allerede klart at klubben kom til å spille i League One neste sesong. Dermed var det en etterlengtet opptur for dem å se at de hadde lovende juniorer i rekkene.

Brammall Lane var fylt til randen for første gang den sesongen. 29.977 tilskuere, mer enn hva Sheffield Uniteds førstelag noen gang hadde klart i 2010/11, viser hvor stor anseelse FA Youth Cup har på fotballøya. De oppmøtte United-supporterne gjorde sitt beste for å bli hørt, og klarte det bra.

2010/11-sesongens Youth Cup-lag er det vanskelig å ikke la seg sjarmere av, og de leverte også delvis varene også i Sheffield. Jesse Lingard og Will Keane scoret målene, men hjemmelaget svarte ved begge anledninger, slik at United ikke skaffet seg noe mer enn et brukbart utgangspunkt.

Men selv om kampen ikke gikk like bra som forventet, var det allikevel en fantastisk opplevelse. Måten Keane feiret scoringen sin foran oss i United-svingen var et av de største høydepunktene. Han viste tydelig at han satte pris på støtten vi hadde gitt han.

Returen vant forresten United enkelt 4-1, og de kunne bli kronet som Youth Cup-mestere for rekordhøye tiende gang.

Flere minner fra 2011:

Powered by Labrador CMS