Slipper straff

Publisert Sist oppdatert

Robin van Persie slipper straff for sitt sammenstøt med Newcastle-spiller Yohan Cabaye.

Det skriver The Telegraph-journalist Mark Ogden mandag ettermiddag.

Ifølge Ogden skal kampens dommer, Howard Webb, ha sett situasjonen på video mandag, men han skal ha kommet til at det ikke var voldelig oppførsel og det ikke ville gitt rødt kort.

Dermed kan United-fansen puste lettet ut.

Forbundet vil heller ikke gjøre noe med Cheik Tiotes stygge stempling av Tom Cleverley. Forklaringen der er at én av kampens dommere faktisk så den hendelsen, og da kan man ikke videodømme i etterkant.

Det var seks minutter før kampslutt i Newcastle hendelsen inntraff. United angrep på kant, og i et forsøk på å komme seg i en bedre posisjon på vei inn i feltet brukte nederlenderen armen for å komme seg foran Newcastles midtbanespiller, som da gikk i bakken og etterpå var synlig forbannet på van Persie. Det var helt klart kontakt mellom de to, men spørsmålet var altså om det var en bevisst albue eller bare et mer normalt forsøk på å komme seg foran en annen spiller.

Hadde van Persie blitt funnet skyldig, ville United ha mistet ham mot både Stoke og i to kamper mot Chelsea (serie og ligacup), men nå kan Sir Alex Ferguson slappe av.

Toppscoreren blir nemlig ikke utestengt.

Powered by Labrador CMS