Chelsea v Manchester United: Vitality Women's FA Cup Final

– Uniteds fremgang har gjort oss bedre

WEMBLEY: Chelseas Maren Mjelde er ikke i tvil om at Manchester United har vært en solid berikelse for kvinnefotballen i England.

Publisert Sist oppdatert

Bergenseren kunne juble med sine lagvenninner etter 1-0-seieren på Wembley, men 33-åringen legger ikke skjul på at hun var imponert over Uniteds førsteomgang.

– Det var United som skapte mest. Jeg tror ikke nødvendigvis de var mer giret enn oss, for vi ville virkelig vinne denne finalen, men United var gode. Skikkelig gode.  Etter hvert kommer erfaringen vår til syne og vi vet hvordan vi skal vinne finaler selv om vi har dårlige perioder i kampen, sier Mjelde til united.no.

Se høydepunktene fra finalen:

Mens Chelsea har spilt seks FA-cupfinaler før søndagens dyst og hele fem av de åtte som har vært spilt på nye Wembley, var dette Manchester Uniteds første FA-cupfinale.

Mjelde er ikke i tvil om at Manchester Uniteds fremmarsj har vært svært gunstig for interessen rundt kvinnefotballen i Storbritannia.

– Det er veldig positivt at United nå er med i toppen. Dette har vært den beste sesongen deres og de henger fremdeles med i gullkampen i ligaen. United pusher oss, kniver med oss og det er veldig bra både for ligaen og interessen. Det gjør også at vi må heve oss, forklarer Mjelde.

Chelsea v Manchester United: Vitality Women's FA Cup Final
GOD KONTROLL: Maren Mjelde og Chelsea hadde visse utfordringer med å stanse Alessia Russo og United før pause, men etter hvilen viste Chelsea at rutinen fra store finaler ble avgjørende. London-klubben vant finalen 1-0 takket være en scoring av Sam Kerr.

Ligatabellen viser at Mjelde har helt rett i det hun sier.

Manchester United leder ligaen når Marc Skinners jenter har to kamper igjen av sesongen. Chelsea ligger poenget bak United og har lik målforskjell. Men Mjelde & co har én kamp mindre spilt enn United og vinner Chelsea sine tre gjenstående kamper sikrer klubben seg en ny Double.

Tre seire på de siste tre kampene vil også føre Chelsea opp på 58 poeng og det vil være ny poengrekord i kvinnenes superliga. Det sier ganske mye om Uniteds solide prestasjon i ligaen denne sesongen.

LES OGSÅ: «Det var en brutal, men også banebrytende finale for United»

Betydningen av at finalen ble spilt mellom Englands to beste kvinnelag, og ikke minst Manchester United som har trukket flest tilskuere samlet sett denne sesongen, var åpenbar.

77 390 tilskuere så FA-cupfinalen på Wembley og smadret dermed den gamle tilskuerrekorden som var på 49 094 som ble satt i 2022.

Tilskuertallet var også ny verdensrekord for en kamp mellom to lag fra samme nasjon i en nasjonal turnering.

– Å sette ny verdensrekord er et massivt signal og en fantastisk milepæl som viser hvor langt kvinnefotballen har kommet her, sier baronesse Sue Campbell som er FAs øverste sjef for kvinnefotballen.

Powered by Labrador CMS