Veien mot Wembley

Til nå har FA-cupseire over Sheffield United vært ensbetydende med at Manchester United har avsluttet sesongen på Wembley.

Publisert Sist oppdatert

Tidlig lørdag kveld møtes altså Manchesters og Sheffields respektive Uniteds til 3. rundeoppgjør i FA-cupen. Det blir klubbenes femte møte i verdens eldste cupturnering, men det første som spilles på Old Trafford.

Seier = finale?

Av de fire foregående oppgjørene –  som altså alle har blitt spilt på Bramall Lane i Sheffield, har Manchester United gått seirende ut av tre. I den forbindelse er det verdt å nevne at klubben hver gang har fortsatt sin cupferd hele veien til finale på engelsk fotballs nasjonalarena i Nord-London. Dette har i sin tur ført til avsluttende sesongjubel med snitter og champagne etter triumfene over Crystal Palace i 1990 og Chelsea i 1994, men også i tomme blikk og lunkent gravøl; jevnfør tapet mot Everton i 1995.

På tide med mer

Så får vi vente og se hva som venter oss denne sesongen; om en eventuell seier over League One-klubben fra Sheffield nok en gang vil føre Manchesters United til Wembley. I så fall vil det være for første gang siden 2005 – selv om vi, selvsagt, mye heller ønsker å huske finaletriumfen over Millwall året før.

Det er langt igjen, men vi kan jo alltids håpe at vi med tiden vil kunne se tilbake på 2016 som året da FA-cuptroféet, etter et fravær på tolv lange år, omsider vendte tilbake til Old Trafford.

Klubbenes tidligere FA-cupmøter:

SesongRd.StedRes.Målscorere
1989/906.Bramall Lane1-0McClair
1992/935.Bramall Lane1-2Giggs
1993/943.Bramall Lane1-0Hughes
1994/953.Bramall Lane2-0Hughes, Cantona
2015/163.Old Trafford???
Powered by Labrador CMS