VIKTIG Å HOLDE TETT: Ander Herrera sammenligner United med fjorårets Chelsea-lag når han forklarer viktigheten av å holde tett bakover.

– Skulle helst spilt borte

Ander Herrera har blitt så glad i engelsk fotballs mindre glamorøse lag, at han gjerne skulle startet FA-cupen på bortebane.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har ikke vunnet FA-cupen siden 2004, og i vår gikk sågar Arsenal forbi United hva antall titler i verdens eldste klubbturnering angår.

– Vil vinne FA-cupen

Mens enkelte hevder at romantikken i den tradisjonsrike turneringen ikke lenger fremkaller følelser slik den pleide, har Uniteds spanske midtbaneterrier Ander Herrera blitt hodestups forelsket i FA-cupen.

Der utenlandske stjerner flest vegrer seg for å dra til gjørmete klubbarenaer som vanligvis er myntet på kamper nedover i divisjonssystemet, ga fjorårets turer til Yeovil og Cambridge mersmak for Herrera.

– Vi gikk ikke langt nok i turneringen sist sesong, men kampene var en stor opplevelse. Det er en fantastisk turnering og organiseringen her i England er strålende, sier Herrera til MUTV. 

Forrige sesong åpnet United med bortekamp mot Yeovil Town der Herrera scoret på et fantastisk volleyskudd. Deretter gikk turen til Cambridge, som holdt Manchester United til 0-0 og sikret omkamp på Old Trafford, før Herrera og United beseiret Preston på bortebane.

DIGGER CUPEN: Ander Herrera møtte United-supporteren på Carrington sist sesong.
DIGGER CUPEN: Ander Herrera møtte United-supporteren på Carrington sist sesong. Spanjolen sier han har blit forelsket i FA-upen.

25-åringen sier United har som mål å vinne cupen i år, men kommer også med en annen innrømmelse.

Fantastisk stemning

– I FA-cupen ville jeg helst spilt borte, for når du besøker lag nedover i divisjonssystemet, slik vi gjorde sist sesong, er stemningen fantastisk. Vi er heldige som spiller foran våre fantastiske supportere på Old Trafford, men om vi slår Sheffield United håper jeg vi får bortekamp i neste runde for jeg storkoste meg på borteturene i FA-cupen sit sesong, sier Herrera.

Manchester United møter Sheffield United på Old Trafford lørdag klokken 18.30 norsk tid.  

 

Powered by Labrador CMS