Problemfritt til 4. runde

United fikk som ventet ingen problemer med å sette Burton Albion på plass i FA-cupens 3. rundeomkamp på Old Trafford. Seieren kom til slutt til å lyde på 5-0.

Gult kort Stride, BA

Sir Alex gjorde som han lovet, og ga samtlige fra det første oppgjøret mot Burton ny tillit. Det vil si, bortsett fra Ritchie Jones, som i mellomtiden har dratt over Kanalen til Royal Antwerp. I hans sted spilte John O’Shea fra start, sentralt sammen med Darren Fletcher.

Kveldens kamp utviklet seg akkurat som forventet, med United i fullstendig kontroll. Men det skulle da også bare mangle. Etter miseren på Pirelli Stadium for ti dager siden, hadde ikke Ole Gunnar Solskjær og lagkameratene hans råd til å tulle seg bort på hjemmebane.

Fra det øyeblikk Louis Saha ga laget ledelsen etter syv minutter, hadde ikke Burton en eneste kvalifisert målsjanse. I realiteten var det bare spørsmål om hvor stor seieren til slutt ville bli.

Åpningsmålet kom forøvrig etter et mønsterangrep, iscenesatt av midtstopper Gerard Pique. Spanjolen brøt, og sendte deretter en strålende langpasning mot Kieran Richardson. Innlegget fra venstrevingen satt perfekt, og Louis Saha avsluttet sikkert fra fem meter.

2-0 ved Rossi

Vel et kvarter senere var det Giuseppe Rossis tur. Også dette angrepet startet med en langpasning, denne gang mot kaptein Ole Gunnar Solskjær. Nordmannens innlegg forsvant gjennom hele Burton-forsvaret, men en våken Mikaël Silvestre været muligheten. Han kom stormende bakfra og la ballen rett på hodet til Rossi, som stusset den forbi keeper.

Mot slutten av omgangen var United flere ganger nære ved å øke ledelsen. Aller nærmest kom Saha, men ballen spratt forkjært idet han skulle avslutte. Dermed rant sjansen ut i januarkvelden. Det var ikke siste gang Saha skulle rote bort en gylden sjanse i dette oppgjøret. Men med 2-0 til pause var løpet selvsagt kjørt.

Richardson øker

United forsatte å skape sjanser i 2. omgang. Da Giuseppe Rossi etter syv minutter flikket videre til en Kieran Richardson på løp, endte ballen i nettet for tredje gang. Med en mann i hælene, siktet Richardson mot bortre hjørne og skjøt fra ca. 20 meters hold. Ballen fikk en lei sprett, som nok lurte keeper en smule, og boret seg inn i nettmaskene.

Trippelbytte

Med en halv time igjen å spille, valgte Sir Alex overraskende nok å sette inn trioen Neville, Ferdinand og Giggs. Neville tok sin vante plass på høyrebacken og Bardsley skiftet side. Silvestre gikk inn i midten for Brown, mens Giggs og Rio(!) fant hver sin sentrale midtbaneplass etter Fletcher og O’Shea.

4-0 ved innbytter Giggs

Etter 66 minutter rundlurte Louis Saha Burtons offsidefelle, men etterhvert også seg selv. Med bare keeper igjen, nølte franskmannen utilgivelig, og en av forsvarerne klarte å hindre skuddforsøket. Like etter fikk Saha demonstrert hvordan det skal gjøres. Rossi løftet igjennom til Giggs, som banket ballen inn i motsatt hjørne fra kanten av femmeteren.

Rossi med punktum

De siste 20 minuttene artet seg som de foregående 70 – som en transportetappe. Dessverre traff ikke Gary Neville med avslutningen etter å ha blitt spilt fri av Rio åtte minutter før slutt. Gary siktet mot bortre kryss, men klarte ikke å få tilstrekkelig skru på ballen. Synd, for det ville ha blitt kåret til Årets mål – i hvert fall i Neville-klanen. Men det var likevel ikke helt slutt på scoringene. På overtid satte nemlig Giuseppe Rossi inn sitt andre og Uniteds femte, da han fikk stå helt uforstyrret på 16 meter. Han siktet mot hjørnet, og traff.

GIUSEPPE ROSSI runder av scoringsfesten på Old Trafford.

På en dag da laget som sådan gjorde en profesjonell og grei jobb, synes vi kanskje aller best om nettopp den lille italieneren, i tillegg til Gerard Pique i midtforsvaret. Ole Gunnar Solskjær hadde noen fine bidrag, innleggene sitter som før, men fremdeles sliter han åpenbart med tempoet.

Nå venter Wolverhampton Wanderers i 4. runde. Den kampen skal spilles på Molineux om 11 dager, søndag 29. januar.

Uben.innb.: Taylor, Todd.

Dommer: Howard Webb