TC23 på troféjakt

Tom Cleverley tørster etter å vinne et skikkelig trofé, og girer seg opp foran lørdagens FA-cupmøte med Fulham.

Publisert Sist oppdatert

2004. Det året vant United FA-cupen etter 3-0-seier over Millwall på Millennium Stadium i Cardiff. Det var klubbens 11. triumf, og rekord for turneringen.

I dag, ni år senere, er stillingen uforandret. United står fortsatt med sine elleve FA-cuptroféer, tett fulgt av Arsenal (10), mens Tottenham følger på tredjeplass med 8.

Men kanskje 2013 er året da United omsider styrker sin posisjon og vinner turneringen for tolvte gang?

Det håper i hvert fall Tom Cleverley. Den 23 år gamle midtbanespilleren har ennå til gode å vinne noe som helst med klubben sin, vel å merke om man velger å se bort fra Community Shield-seieren over Manchester City i 2011.

Nå føler han at det er på tide å innlede pokalsamlingen.

– Vi har jo en hel gjeng med vinnere her, og ingen av oss har lyst til å tape. United har jo heller ikke vunnet FA-cupen på en god stund, så dette er så avgjort et trofé jeg ønsker meg. Det ville betydd veldig mye for meg, sier han til ManUtd.com.

Neste hinder: Fulham

Det første hinderet på veien mot Wembley, ble passert da West Ham ble eliminert i 3. runde. Nå venter en av østlondonernes byrivaler, Fulham, som dukker opp på Old Trafford kommende lørdag. Om Tom Cleverley & co. får det som de vil, blir dette oppgjøret selve springbrettet til videre cupavansement. Lykkes de, vil det fortsatt være langt igjen, men en eventuell Wembley-finale vil uansett ha rykket 90 minutter nærmere.

– Husk på at det er en del av oss, inkludert meg selv, som aldri har vunnet noen større turnering ennå. Så uansett hva vi er involvert i, spiller vi for å vinne, sier han innbitt.

– Spesiell opplevelse

Ettersom han har vært der en gang tidligere med klubblaget, og flere ganger har løpt rundt på den enorme arenaen i den engelske landslagstrøyen, vil ikke Wembley-spill representere noe nytt for Tom Cleverley. Likevel insisterer han på at det er noe helt spesielt å spille fotball på nasjonalanlegget i Nord-London.

– Å spille på Wembley er noe av det største som har skjedd meg. Jeg har vært heldig nok til å få sjansen fem, seks ganger nå, men jeg er alltid ute etter mer, sier han videre, og legger ikke skjul på at lørdag 11. mai er en dato han gjerne reserverer for en ny opptreden på den seks år gamle 90.000-setersarenaen.

When Giggs tore them apart …

På spørsmål om hvilket FA-cupøyeblikk han husker aller best fra oppveksten:

– Det må være Ryan Giggs’ mål mot Arsenal. Nå husker jeg ikke alt som skjedde i FA-cupen det året (1999), for jeg var bare ni år gammel. Men akkurat den kampen husker jeg godt. United var redusert til ti mann da Giggsy scoret det utrolige vinnermålet, avslutter Cleverley.

Og «det utrolige vinnermålet» kan du gjenoppleve i denne videoen:

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/quI_LkMj4HI» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS