Preview: United – Reading

Vil Wayne Rooney tangere Sir Bobby Charlons scoringsrekord?

Publisert Sist oppdatert

Rooney var sammen med keeper Sergio Romero de to eneste spillerne Jose Mourinho garanterte ville starte mot Reading da portugiseren møtte pressen fredag ettermiddag.

Rooney (31) mangler bare én fattig scoring på å tangere Sir Bobby Charltons scoringsrekord for United og er tilbake på laget etter å ha gått glipp av Uniteds tre siste kamper med en skade.

Argentinske Romero vil vokte Uniteds mål i stedet for De Gea som får en kjærkommen pause.

Både Morgan Schneiderlin og Memphis Depay er uaktuelle til kampen ettersom fremtiden i United til begge to er uavklart.

SKREMTE OSS: Han hadde flere gode redninger, men var nær ved å sette et komisk selvmål.
SPILLER: Sergio Romero vokter Uniteds mål mot Reading.

United ligger på 6. plass etter å ha tatt kraftig inn på flere av de andre topplagene i det hektiske juleprogrammet. Laget jakter nå sin åttende strake seier i alle turneringer.

Kampen har avspark klokken 13.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Dersom du befinner deg i Sverige, sendes den på Viasat sport premium/Ultra HD eller viaplay

Har du ikke tilgang på noe av dette, kan du selvfølgelig også følge kampen eller diskutere den live her på United.no. 

Manchester United

United er i kjempeform om dagen og står med syv strake seire. Det er ventet at Mourinho vil gjøre en rekke endringer på laget som slo West Ham 2-0 i London.

Men allerede tre dager etter Reading-kampen er det semifinale i ligacupen mot Hull og bare fem dager etter den kampen igjen venter Liverpool på Old Trafford. Blant spillerne som sjekket inn på Uniteds spillerhotell Lowrys var Timothy Fosu-Mensah, mens verken Phil Jones eller Matteo Darmian var å se.

Skader og karantener: På fredagens pressekonferanse bekreftet Jose Mourinho at han har en skadefri tropp å velge fra. Bare Eric Bailly, som har reist til Afrika-mesterskapet, er utilgjengelig.

Reading

Jaap Stam har gjort en formidabel jobb med «The Royals». Laget ligger som nummer tre i Championship bak tetduoen Brighton og Newcastle og har vunnet de tre siste ligakampene.

Manchester United v Valencia - Pre Season Friendly
VELKOMMEN TILBAKE: Tyler Blackett er tilbake på Old TRafford når United møter Reading.

For Paul McShane og Tyler Blackett blir lørdagens kamp et gjensyn med Old Trafford ettersom begge gikk gradene i United.

Skader og karantener: Midtbanespiller Callum Harriott (hamstringskade) er ute. Det samme er Stephen Quinn og Anssi Jaakkola, begge med kneskader. Spissen Deniss Rakels nærmer seg comeback etter ankelbrudd, men kampen mot United kommer nok for tidlig.

Hva står på spill?

Avansement til 4. runde i FA-cupen. Enkelt og greit. United vil for enhver pris unngå omkamp vest for London med et allerede halsbrekkende tett kampprogram.

Innbyrdes stats:

United har et veldig godt tak på lørdagens motstander. Av de siste ni oppgjørene mellom de to lagene har United vunnet seks ganger, mens tre har endt uavgjort. United slo Reading ut av FA-cupen både i 2006/07 og 2012/13-sesongen.

For to år siden nådde Reading semifinalen i FA-cupen der det ble knepent tap for Arsenal som feide over Aston Villa i finalen. Det var første gangen siden 1927 at Reading nådde semifinalen og United var blant lagene som «The Royals» slo på veien etter to omkamper for 90 år siden.

Dommeren:

marriner
DØMMER KAMPEN: Andre Marriner er dommer når United og Reading møtes på Old Trafford.

Andre Marriner fra Birmingham dømmer lørdagens oppgjør. Han dømte United i seriepremieren mot Bournemouth og var fjerdedommer da United slo Southampton på Old Trafford i kampen etter. Marriner dømte også United – Arsenal på Old Trafford, en kamp som endte 1-1.

Scoringsvarsel:

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS