Husker du disse klassikerne?

Den tredje runden i FA-cupen har vært anledning for en rekke thrillere.

Søndag kommer Manchester United inn i den 133. utgaven av den prestisjetunge FA-cupen, som ett av 44 lag fra de to øverste divisjonene.

64 lag skal bli til 32, som til slutt skal ende med én vinner på Wembley i mai.

Det er noe symbolsk over tredje runde i FA-cupen, og Manchester United har vært involvert i en rekke thrillere.

ManUtd.com har hentet frem noen av dem.

Aston Villa 4-6 – 10. januar 1948, Villa Park

Én av de beste FA-cupkampene i historien startet med et smell da Aston Villa tok ledelsen etter bare 13 sekunder. United slo imidlertid tilbake, og til pause ledet Matt Busbys offensive lag hele 5-1 etter scoringer av Jack Rowley, Jimmy Delaney, Stan Pearson og Johnny Morris. Villa nektet å gi opp, og reduserte tre ganger til 4-5, men Pearson scoret sitt andre for dagen og sendte United videre med resultatet 6-4.

United 5-0 Huddersfield – 4. mars 1963, Old Trafford

To måneder og syv utsettelser etter den opprinnelige kampdatoen, klarte ikke lenger været å sette en stopper for United som feide Huddersfield av banen i FA-cupens tredje runde, før de gikk hele veien og vant turneringen for tredje gang. Albert Quixall sendte hjemmelaget i føringen etter bare tre minutter, før Denis Law og Johnny Giles økte til 3-0. Law fant veien til nettmaskene to ganger til, og noterte seg dermed for sine første tre av de totalt 34 målene han scoret for United i FA-cupen – en rekord som står den dag i dag.

United 3-0 Chelsea – 15. januar 1979, Old Trafford

Profil: Dave Sexton
UNITED-MANAGER: Dave Sexton kommer i skyggen av Manchester Uniteds andre managerlegender.

Manchester United hadde nettopp tapt tre kamper på rad, og Dave Sexton var vel vitende om at han nok var avhengig av en seier mot sitt tidligere lag om han skulle beholde jobben.

Steve Coppell headet Sextons mannskap i føringen etter en snau halvtime, og situasjonen ble enda bedre da Ashley Grimes banket inn 2-0 fra nesten 30 meter.

På tampen av kampen headet Jimmy Greenhoff inn Uniteds tredje for dagen, og sikret dermed seieren og forlenget karrière for Dave Sexton.

Chelsea 3-5 United – 4. januar 1998, Stamford Bridge

Det har vært en rekke klassikere mellom Manchester United og Chelsea opp gjennom årene. I 1998 var vest-Londonerne nok en gang motstandere i FA-cupens tredje runde. Bortelaget regelrett valset over blåtrøyene, og etter scoringer fra David Beckham, Cole og Sheringham viste resultattavla hele 5-0 til gjestene. Chelsea reduserte tre ganger, og klarte dermed å berge noe av æren, men det var for sent – United var videre til neste runde.

Aston Villa 2-3 United – 6. januar 2002, Villa Park

Da Aston Villa gikk opp i en 2-0-ledelse tidlig i den andre omgangen, trodde nok de fleste at dette var enden på Manchester Uniteds cupvise. Sir Alex Ferguson var ikke kjent som noen rådvill mann, og kastet innpå Ruud van Nistelrooy. Ole Gunnar Solskjær reduserte for gjestene, før hans nederlandske spisskamerat utliknet like etterpå. United stoppet imidlertid ikke der, og Ruud van Nistelrooy sikret avansementet da han var iskald alene mot tidligere United-keeper Peter Schmeichel, som måtte se ballen gå inn bak ham for tredje gang i kampen.

Ruud van Nistelrooy
MÅLMASKIN: Ruud van Nistelrooy i kjent positur. Her fra en kamp mot Leicester.

Manchester City 2-3 United – 8. januar 2012, Etihad Stadium

Den overraskende nyheten om at Paul Scholes ville snøre på seg fotballskoene og returnere til fotballbanen fikk det meste av oppmerksomheten i forkant av kampen. Kanskje var det dette som inspirerte United til å levere en av sine beste omganger de siste sesongene. Wayne Rooney og Danny Welbeck sørget for at Manchester United gikk til pause med 3-0 i bagasjen. Paul Scholes’ returnerte med bravur, og så ut som om han ikke hadde gjort annet enn å spille fotball det siste halve året. Kompany ble utvist, men Mancini la om til 3-4-1-1 og klarte med det å redusere to ganger – til liten nytte.