– Diallo kommer til å trene med førstelaget

Solskjær delte mer om både Diallo, og hvordan det er å fortelle spillerne at de skal hviles, i et intervju med Stewart Gardner før lørdagens kamp.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonen tro har Ole Gunnar Solskjær satt seg ned med MUTVs Steward Gardner, for sitt kampdagsintervju.

Håper Diallo kan spille snart

Torsdag ble det klart at Amad Diallo endelig er United-spiller, men han vil ikke være del av kamptroppen lørdag kveld. Likevel gleder Solskjær seg til ungguttens fremtid i klubben.

– Han har spesielle ferdigheter; god balanse, leser spillet godt, og for en ung gutt, virker han veldig moden i avgjørelsene han tar på banen, fortalte Solskjær.

Han legger vekt på at de kommer til å være tålmodige med han, og at Diallo skal få tiden han trenger til å tilpasse seg til spillestilen og ligaen, men at han er svært spent på å se utviklingen.

KAN VÆRE KLAR: Solskjær vil være tålmodig, men legger ikke skjul på at Amad Diallo kan være klar for spill for førstelaget snart.

I Atalanta kunne man se Diallo både som høyre- og venstreving, men Solskjær vil la tiden vise hvilken posisjon det unge talentet passer til i United. Hovedfokuset den første tiden vil være å la unggutten finne sin plass i troppen, så vil resten komme med tiden.

– Vi kommer til å gjøre det samme som vi gjorde med Facundo (Pellistri). Han skal trene med førstelaget, og så skal han spilletid – om det blir med førstelaget, eller U23 er vanskelig å si nå. Vi må nesten bare se an hvordan han takler alt.

– Det finnes jo de unggutta som kommer inn og bare gir beskjed om at de er klare med en gang.

– Alle vil spille alt

Solskjær er ikke i tvil om at laget ønsker å slå tilbake med et godt resultat etter onsdagens kamp mot Manchester City, og legger ikke skjul på at det vil være endringer i startoppstillingen.

– Det var noen spillere som fikk seg et par trøkker i kampen mot City, så de vil naturligvis ikke være med, og da vil det bli noen endringer. Vi kan ikke annet enn å bare respektere kamp-oppsettet, og situasjonen alle befinner seg i.

Han har tidligere sagt at han skulle ta seg en prat med Bruno Fernandes, angående mengder kamper for den portugisiske midtbanespilleren. Med et smil kan den norske manageren avsløre at det er ikke lett å ta den praten med noen av spillerne.

MULIG HVIL: Bruno Fernandes er blant de spillerne som Solskjær kan hvile når de møter Watford.

– De vil jo alle spille hver eneste kamp, så det er ikke lett å si til dem at ‘du skal hviles idag’ eller ‘idag skal du sitte på benken’, og det er ikke noe annerledes å snakke med Bruno om det, enn de andre.

Solskjær avslørte også at Odion Ighalo, som tidligere har spilt for Watford, har jobbet hardt på treningsfeltet, og at avslutningene er noe den nigerianske spissen ikke er redd for å vise frem under trening.

– Jeg er ikke sikker på hvor mange mål det ble, men i gårsdagens avslutningsøvelse på trening var det han som scoret soleklart flest mål. Han er i troppen til kampen, og han kommer til å være involvert.

Kjente fjes på Watford – men ett skal ikke spille

James Garner tilbringer sesongen på lån i Watford, men kan ikke spille kampen mot United. Solskjær har fulgt med på akademi-guttens sesong så langt, og legger ikke skjul på at han er imponert over sesongen så langt.

– De har jo akkurat hatt et manager-bytte, så de to siste kampene har ikke gitt Jimmy en mulighet, men de første fire eller fem månedene har vært veldig positive. Han er en gutt vi har tro på, og han trenger erfaringen og spilletiden.

Noen som kan få spille, derimot, er Craig Cathcart, Tom Cleverley og Ben Foster, som alle har en fortid i United.

TIDLIGERE UNITED-SPILLER: Tom Cleverley (t.v.) kan være involvert mot sin tidligere klubb.

– Jeg har jo vært borti dem noen ganger på reservelaget. De er fantastiske gutter, og de har hatt flotte karrierer. Vi er jo selvfølgelig stolt av alle som kommer fra akademiet og får gode karrierer, men vi krysser fingrene for at det ikke er en strålende reunion for dem på Old Trafford.

Nylig signerte også Watford Philip Zinckernagel fra Bodø/Glimt, og Solskjær ville ikke vært overrasket om han er involvert for Watford.

– Han har vært svært imponerende denne sesongen, med både mål og målgivende, og jeg vet godt hvem han er. Forhåpentligvis klarer vi å stoppe han dersom han er involvert.

FA-cupen er spesiell

Solskjær legger ikke skjul på at FA-cupen er spesiell, og minnes når han var barn og så Norman Whiteside score i finalen i 1985.

– Det er et av de sterkeste minnene jeg har med United, kunne Solskjær fortelle.

Han trekker frem hvordan det var spesielt for han som barn å kunne se finalen på TV hjemme i Norge, og at han håper å kunne ta med sitt United lag til helt til målstreken.

– FA-cupen er et spesielt trofé å løfte. Vi har vunnet noen, og forhåpentligvis er det noe vi kan gjøre igjen veldig snart. 

Powered by Labrador CMS