Starter veien til Wembley

PREVIEW Første hinder på veien til å vinne FA-cupen for tolvte gang er West Ham i en vrien bortekamp.

Publisert Sist oppdatert

På lørdag reiser United til The Boleyn Ground for å gjeste West Ham i tredje runde av Englands mest prestisjefylte cup. United har vunnet sine fem siste FA-cup-kamper i London og vil være svært interesserte i å gjøre det igjen lørdag kveld, fordi det har blitt lenge siden forrige gang de løftet troféet.

Sist gang United gikk helt til topps i FA-cupen var i 2004, da to scoringer av Ruud van Nistelrooy og én av Cristiano Ronaldo skaffet 3-0-seier over Millwall i finalen. Siden den gang har det nærmeste Sir Alex Fergusons menn kommet vært to tapte finaler mot Arsenal og Chelsea. I fjor endte drømmen på Anfield i fjerde runde, med et 2-1-tap mot Liverpool.

United og West Ham møttes på Old Trafford i november og da vant United 1-0 etter en tidlig scoring av Robin van Persie.

West Ham

West Ham har gjort sakene sine godt etter opprykket og har plassert seg på en 11. plass på ligatabellen med en trygg luke ned til nedrykkskampen. Dersom de vinner hengekampen mot Arsenal, kan de for alvor blande seg inn i striden om en plass i Europaligaen. De har imidlertid slitt mer de siste ukene og har bare vunnet en av sine fem siste kamper.

Det kan virke som om den svake formen har gjort Sam Allardyce sulten på forsterkninger, for de har allerede sikret seg to spillere i det nylig åpnede overgangsvinduet. Joe Cole har meldt overgang fra Liverpool og kan få sin debut mot Manchester United. De har også hentet Arsenal-spissen Marouane Chamakh på lån ut sesongen, men han ble ikke klar i tide til lørdagens kamp.

West Ham stiller med en nærmest skadefri tropp og har bare en skade i hvert ledd. Forsvarsspiller George McCartney, midtbanespiller Mohamed Diame og spiss Andy Carroll må sannsynligvis stå over cupkampen.

United

United er stappfulle av selvtillit etter å ha fått med seg ti av tolv mulige poeng fra juleprogrammet. I forrige kamp ble Wigan knust 4-0 etter en overbevisende forestilling på bortebane 1. januar. Sir Alex Ferguson sa på fredagens pressekonferanse at han ikke planlegger å gjøre så store forskjeller på startelleveren og sende ut et sterkt mannskap.

En som kan få plass i forsvarsfireren er Phil Jones, som er tilbake fra skade. United må derimot klare seg uten Wayne Rooney og Nani. Sistnevnte var tilbake i trening fredag og kan være klar til Liverpool-kampen neste helg. Ferguson er usikker på om Darren Fletcher blir klar og sier det avhenger mye av hvor tøff gressmatten på Boleyn Ground er.

– Vi har hatt noen vanskelige oppgjør mot West Ham de siste tre, fire årene. Foran cuptrekninger håper man først og fremst på hjemmekamp, og deretter en overkommelig motstander, men denne blir veldig tøff, sa Ferguson på pressekonferansen.

Dommeren

Martin Atkinson skal dømme kampen. Han har dømt United en gang tidligere denne sesongen og da gikk det mildt sagt bra – han dømte United 3-2-seier mot Manchester City på Etihad Stadium. Sir Alex Ferguson har dog ikke bare vært fornøyd med 41-åringen fra Bradford og ble i 2011 utestengt etter å ha sagt at Atkinson ikke dømte rettferdig i et oppgjør mellom United og Chelsea.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS