Kan Reading stoppe Treble-drømmen?

PREVIEW I forrige møte mellom Manchester United og Reading ble det scoret syv mål på 26 minutter. Mandag møtes lagene til dyst i FA-cupen.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld kommer Reading til Old Trafford for å sikre seg en plass i FA-cupens kvartfinale. For tredje gang på rad møter United et London-lag i FA-cupen denne sesongen. Tidligere har henholdsvis West Ham og Fulham blitt sendt på hodet ut av turneringen.

Reading har aldri slått Manchester United. Lagene har møttes to ganger i FA-cupen – den første gangen vant United 3-0 i London, mens den andre gangen måtte det omkamp til før Manchester United kunne juble for avansement.

Sist lagene møttes sto det 4-3 allerede etter 34 minutter, før lagene snøret igjen sekken de siste 56 minuttene. Ferguson sa den gang at det var den verste forsvarsprestasjonen han hadde sett denne sesongen.

Begge lag har ytret ønske om å avansere, og Manchester United-spillerne virker sultne på å vinne trofeet kun fire spillere (Scholes, Giggs, Fletcher og Van Persie) i dagens tropp har vunnet. Mens Ferguson sa at han ikke tar noen ting for gitt, uttalte Brian McDermott at laget hans må ha marginer for å avansere til kvartfinalen.

United

United har vært i god form den siste tiden, og har ikke tapt siden den ubetydelige kampen mot Cluj i starten av desember. Man må tilbake til 17. november for å finne Uniteds siste tap av betydning – mot Norwich på Carrow Road.

De røde djevlene fikk med seg et godt uavgjortresultat fra borteoppgjøret mot Real Madrid i midtuken, og Sir Alex Ferguson har varslet at han vil rotere på laget.

Rafael, Evans og Smalling er de eneste som har startet alle tre kampene i FA-cupen, og førstnevnte er den eneste som har spilt samtlige minutter.

På skadefronten ser det særdeles lyst ut. I tillegg til kronisk syke Darren Fletcher er det kun Paul Scholes (kne) som er utilgjengelig til oppgjøret på Old Trafford.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

13. feb

Real Madrid

CL

B

1-1

10. feb

Everton

PL

H

2-0

02. feb

Fulham

PL

B

1-0

30. jan.

Southampton

PL

H

2-1

26. jan.

Fulham

FAC

H

4-1

V: 4

U: 1

T: 0

Mål: 10-3

Reading

Reading har på sin side slått ut lag fra lavere divisjoner på sin vei til Old Trafford. Først ble Crawley Town beseiret 3-1, før Sheffield United ble slått hele 4-0 på Madejski Stadium.

Gjestene fra London har hatt fire dager lenger hvile, og når dommeren blåser i gang kampen på Old Trafford har de hatt hele ni dager på å forberede seg siden forrige kamp.

Kun to spillere er ute med skade hos The Royals – spissen Jason Roberts (hofte) og reservekeeper Alex McCarthy (skulder). Reading har tidligere brukt FA-cupen til å rotere på et par plasser, men det forventes at de stiller med sitt sterkeste lag på Old Trafford.

FORMEN – Readings 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

09. feb

Stoke

PL

B

1-2

02. feb

Sunderland

PL

H

2-1

30. jan.

Chelsea

PL

H

2-2

26. jan.

Sheff Utd

FAC

H

4-0

20. jan.

Newcastle

PL

B

2-1

V: 3

U: 1

T: 1

Mål: 11-6

Fullstendig statistikk mellom klubbene (United nevnt først)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

8

1

2

0

4-3

4

1

0

13-6

5

3

0

20-9

5 siste møter

Anledning

Res.

Målscorere

2012/13 (B PL)

4-3

Anderson, Rooney 2, Van Persie

2007/08 (B PL)

2-0

Rooney, Ronaldo

2007/08 (H PL)

0-0

2006/07 (B FAC)

3-2

Heinze, Saha, Solskjær

2006/07 (H FAC)

1-1

Carrick

V: 3

U: 2

T: 0

Mål: 10-6

Dommeren

Andre Marriner dømmer Manchester United for tredje gang denne sesongen. Sist gang han dømte United var første nyttårsdag, som for øvrig var Marriners fødselsdag. United vant hele 4-0 på DW Stadium.

Det gikk ikke like bra da han dømte United i første serierunde mot Everton, da Fellaini steg til værs og stanget inn seiersmålet på Goodison Park.

De seks siste gangene Marriner har dømt United, har dette vært på bortebane. Sist gang Marriner dømte United på Old Trafford mot Bolton i mars 2011. United har aldri tapt på Old Trafford med Marriner som dommer – Bolton, Man City, Spurs, Fulham (2) og Middlesbrough har alle blitt sendt tapene hjem med Andre Marriner som pipeblåser.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS