Nå kommer vinterpausen

Endringer i både Premier League og de to hjemlige turneringene.

Publisert Sist oppdatert

Med det været mange av oss har hatt i det siste, kan det være lett å glemme at det finnes en årstid som heter vinter.

Det har lenge blitt diskutert om Premier League skal ha en vinterpause, noe mange sammenlignbare land allerede har, noe som blant annet skal gagne spillere i landslagsturnerninger. Mange managere – inkludert Sir Alex Ferguson – har etterlyst slike endringer, og tror at det vil være bra for de engelske klubbene i europeiske turneringer også.

Undersøkelser viser blant annet at det kan ha noe å si for skadesituasjonen de siste månedene av sesongen.

Nå kommer vinterpausen, skriver f.eks. The Guardian, og den vil være en del av fotballkalenderen fra og med 2019/2020-sesongen. Heldigvis vil vi fortsatt beholde det tradisjonsrike juleprogrammet i den engelske fotballen – pausen blir en tidagersperiode i februar.

Måten det ryddes plass i kalenderen på, er ved å ha to seperate helger for den ene Premier League-runden, i tillegg til at femte runde i FA-cupen flyttes til midtuka, og at det blir slutt på omkampene i den runden av turneringen.

 

Endringer i ligacupen også

Det er ikke bare Premier League og FA-cupen som får endringer. Også i ligacupen gjøres det nå endringer, annonserte EFL fredag.

Noen av endringene har lite å si for United, nemlig at seedingen fra de to første rundene (der United ikke er med) nå forsvinner), men klubbene har også stemt frem to endringer vedrørende straffesparkkonkurranser som også er gjeldende i senere runder.

Den ene endringen er at ekstraomgangene blir fjernet fra turneringen. Om det står uavgjort etter to omganger, så går en heller rett til straffesparkkonkurransen.

Endring nummer to er i selve straffesparkkonkurransen. Sist sesong prøvde en ut ABBA-formatet (som ikke har noe med bandet å gjøre, men som er en straffesparkrekkefølge som skal skulle redusere fordelen ved å ta det første straffesparket) i ligacupen, men det er nå bestemt at en går tilbake til den vanlige typen straffesparkkonkurranse.

I tillegg til alt dette kan VAR brukes i alle ligacupkamper som spilles på Premier League-stadionanlegg.

Powered by Labrador CMS