Sist United møtte Northampton

Endte det med gull.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United og Northampton møtes ikke særlig ofte. I kveld gjester United Sixfields stadium for andre gang siden milleniet, for femte gang i historien, og for første gang i Ligacupen noensinne.

United har imidlertid gode minner fra sist de møtte Northampton i cupsammenheng. Målforskjellen over to møter på Sixfields stadium i FA-Cupen er 11-2.

De eldste av oss husker kanskje helt tilbake til da legendariske George Best nettet seks mål da United knuste Northampton 8-2 i 1970, men for de fleste av oss andre er det Cristiano Ronaldos debutsesong og begynnelsen på det som skulle bli Uniteds ellevte gull i turneringen.

25. januar 2004: Northampton 0-3 Manchester United

Selv om det var hele 82 ligaplasseringer mellom United og Northampton, stilte Sir Alex Ferguson med en sterk ellever på Sixfields Stadium denne søndagen.

På midten debuterte Cristiano Ronaldo i den gjeveste engelske cupen, sammen med Paul Scholes, Nicky Butt og Darren Fletcher. Fremover på banen stilte United med David Bellion og Diego Forlan, og sistnevnte kunne sendt United i føringen allerede etter fire minutter da han fikk sjansen fra straffemerket.

Northampton-keeper reddet imidlertid Forlans forsøk fra ellevemetersmerket. Det skulle dermed ta en halvtime til før Cristiano Ronaldo på sitt sedvanlige vis forsøkte seg på et langskudd som keeper slet med å holde i fast grep, og Mikael Silvestre var på pletten for å sette inn returen.

Uniteds livlige og svært dyktige portugisiske ving noterte seg for nok en ikke-planlagt assist da Chris Hargreaves stanget Ronaldos corner i det 47. minutt i eget nett.

Dont sit down..

Northampton Town v Manchester United
NETTKJENNING: Diego Forlan scoret et av sine totalt 17 mål på 98 kamper for Manchester United, mot Northampton i FA-Cupen i 2004.

Until Forlan scores. Det var det Uniteds bortefans sang på Sixfields stadium mens de ventet på at den uruguayanske
spissen skulle rette opp straffemissen sin.

Med hele bortesvingen på beina gjorde Forlan dem dermed en stor tjeneste da han med en tap-in scoret Uniteds tredje i det 68. minutt.

Hele bortesvingen satt seg umiddelbart ned i setene sine, i det som var en svært minneverdig og ikke minst uvanlig målfeiring. Sir Alex Ferguson var fornøyd med at United hadde unngått et bananskall.

– I en FA-cupkamp, er det alltid et element av bekymring. Man håper det ikke skal være et bananskall, men jeg syns vi arbeidet hardt, og gjorde en enkel og profesjonell jobb, sa skotten etter kamp.

Bananskall har det forøvrig vært nok av. Mange husker nok da United spilte 0-0 mot Non League-klubben Exeter i 2005, eller da United tapte 1-0 mot Leeds (da i League One) i 2010 etter scoring av Jermaine Beckford.

 

 

 

Powered by Labrador CMS