Fem ting å diskutere før kampen…

Starter Bastian Schweinsteiger? Ligner Old Trafford et fort igjen? Her er fem ting å snakke om før søndagens kamp mot West Ham.

Publisert Sist oppdatert

En fryktelig opptreden mot Liverpool torsdag, og det første tapet mot scouserne siden Louis van Gaal overtok United.

Søndag er det FA-cupen som gjelder. Formsterke West Ham står på motsatt banehalvdel, og en presset Van Gaal tar imot Slaven Bilic.

Men hva skjer inn mot kampen? Her er fem ting som er verdt å diskutere.

Får vi Schweinsteiger fra start?

Kanskje. En skulle tro at verken Morgan Schneiderlin eller Marouane Fellaini spilte seg inn på laget etter den begredelige forestillingen mot Liverpool torsdag. Men Louis van Gaal uttalte til pressen etter kampen at Fellaini var Uniteds beste spiller mot scouserne. Bastian Schweinsteiger fikk seg et lite kvarter da han erstattet Schneiderlin etter 79 minutter spilt.

Er West Ham bedre enn United?gv

Per dags dato? Ja. West Ham har ikke et sterkere mannskap, men klubben spiller med langt mindre støy rundt seg. For tiden ligger de også over United på tabellen, med to flere poeng. De er i en mye mer komfortabel posisjon, slår nedenfra og opp og supporterne er fornøyde. I United er det krisestemning etter hvert tap, og presset øker stadig på både spillere og Louis van Gaal.

Kan United gå hele veien i årets FA-cup?

Ja. «Cup er cup»-klisjéen lever i beste velgående også i år. United har slitt i både ligaen og ute i Europa, men har vært best i alle kampene de har spilt i FA-cupen. Riktignok har de bare møtt lag fra Championship og League One, så det er kanskje ikke noe å skryte over – men spillerne virker særdeles tente på å gå hele veien i FA-cupen – de har ikke vunnet den siden 2004. De gjenstående lagene er Crystal Palace, Arsenal, Watford, Everton og Chelsea. Utenom søndagens motstander, er det bare ett lag som er over United på tabellen.

Hvor mye bedre er United hjemme enn borte?

lvg123456

Vil tap bety slutten for Louis van Gaal?

Trolig ikke. Nederlenderen sitter nok i sjefsstolen ut sesongen, ellers hadde styret sannsynligvis agert når det så som verst ut i desember. Kanskje de gjør som de gjorde med David Moyes – at Champions League-kvalifisering er minstekravet, og at han ryker dersom de blir slått ut av Europa League (EL-triumf gir CL-plass) og det blir matematisk umulig å karve til seg en topp-fire-plassering i Premier League.

Powered by Labrador CMS