Tøff test for Fryers

19 år gamle Ezekiel Fryers blir kjørt knallhardt av trenerapparatet på Carrington.

Publisert Sist oppdatert

Den lovende forsvarsspilleren som fikk sin førstelagsdebut i ligacupoppgjøret mot Leeds på Elland Road, har travle dager.

I tillegg til å bestå testen som midtstopper mot Leeds, har han også blitt benyttet for reservelaget og som overårig representant for Uniteds U18.

Årsaken er, ifølge reservelagstrener Warren Joyce, å utvikle spillerens egenskaper som kommunikator.

– Man prøver å utvikle spillere på så mange måter, forklarer Joyce til ManUtd.com.

– Av organisatoriske årsaker er det spesielt viktig for forsvarsspillere å kunne prate med hverandre. Det er en forutsetning, og den må utvikles. Det var dette vi hadde i tankene da vi lot ham spille for U18.

– Han trenger å prate mer på banen, blant annet for å kunne sende medspillere inn i forskjellige posisjoner underveis. Nå fikk han trene på nettopp det, og kunne deretter dra det med seg til reservelaget.

– For å være helt ærlig, har gutten derfor spilte kolossalt mange kamper allerede denne sesongen. Kanskje sytten, atten hele kamper totalt, og for tre forskjellig lag i løpet av to uker.

Mens Sir Alex først og fremst ser Ezekiel Fryers som venstreback, mener Joyce at han klarer seg like godt i midtforsvaret.

– Han kan spille i begge disse posisjonene, men vi ønsker å utvikle ham til å bli enda mer anvendelig, sier Joyce om «Zeki», 19-åringen som fikk svært gode attester for sin sikre opptreden i debutkampen mot Leeds.

Powered by Labrador CMS