– Jeg ønsket spilletid

Ezekiel Fryers forklarer hvorfor han endte opp med å forlate Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Han har ikke fått like mye oppmerksomhet som Paul Pogba og Ravel Morrison da de dro tidligere i år, men Ezekiel Fryers forlot i sommer United til fordel for Standard Liege i Belgia.

20-åringen fikk totalt seks kamper for United i fjorårssesongen – to av dem innhopp i ligaen – men det var ikke nok til å beholde venstrebacken i klubben.

Etter å ha trent med Tottenham en periode i sommer var det ventet at Fryers skulle ende opp i London, men ettersom klubbene ikke ble enige om en kompensasjon for spilleren gikk overgangen i vasken. I stedet endte gikk han vederlagsfritt til Belgia og Standard Liege.

Avslo tilbud fra United

En av årsakene til at Fryers avslo tilbudet om ny kontrakt fra United var at han ønsket spilletid.

– United tilbød meg en treårskontrakt, men jeg avslo tilbudet. Spurs var interesserte, men kompenasjonen var for høy. Da kom Standard Liege på banen med en fin mulighet til å spille jevnlig og få erfaring, sier Fryers til Manchester Evening News.

– Jeg synes det hørtes ut som det rette for meg å få erfaring ved å spille i en bra liga. Man vet aldri hva som skjer i fortball, men jeg tok den rette avgjørelsen. Jeg tror klubben uansett ville hentet inn en ny venstreback for det var snakk om at jeg og Fabio skulle ut på lån.

Fryers har imidlertid ikke klart å skaffe seg noen fast plass på Standard-laget enda. Sju kamper har han fått denne sesongen – seks av dem fra start.

– For meg handler hver kamp om mer erfaring. Det er en utfordring for meg, men jeg synes jeg har gjort det bra til nå. Den belgiske ligaen er annerledes, men det er mye kvalitet der. Serien har utviklet noen store spillere som nå spiller i Premier League.

– Standard Liege er en toppklubb i Belgia som ønsker å være topp tre hvert eneste år.

Nye utfordringer

Den Manchester-fødte unggutten er inne i en toårskontrakt med den belgiske toppklubben. Han mener det er flere utfordringer han må hanskes med hos sin nye arbeidsgiver.

– Det er viktig å lære seg forskjellige spillestiller, men det er også en utfordring med tanke på å vende seg til livet i et annet land og måten de spiller på. Mitt første mål er å vokse som spiller, ikke å få internasjonal anerkjennelse. I fotball endrer alt seg veldig raskt.

– Nå er jeg inne i mitt første kontraktsår med Standard og jeg ønsker å bli så god som mulig. Etter det kan jeg kanskje gå opp et steg.

Powered by Labrador CMS