– Vi er skuffet over Spurs

OPPDATERT Ezekiel Fryers havnet til slutt på White Hart Lane, og det har fått Sir Alex Ferguson til å se rødt.

Publisert Sist oppdatert
I fjor sommer valgte Ezekiel Fryers å ikke signere en ny kontrakt med Manchester United. Den lovende backen ønsket spilletid, men så få muligheter til det på Old Trafford.
Det hele endte med at han forlot klubben han vokste opp i, til fordel for Tottenham. Vel, det trodde alle, inkludert ham selv.

Men så enkelt var det likevel ikke. Selv om kontrakten var utløpt hadde United krav på en viss kompensasjon ettersom Fryers hadde valgt å gå til en Premier League-klubb. Men United og Tottenham ble ikke enige om beløpet, og der strandet hele overgangen.

Til Belgia

Da dukket plutselig belgiske Standard Liège opp på banen med løfter om spilletid. Dermed dro den unge Manchester-gutten over Kanalen, hvor han skrev under på en toårskontrakt.

Fryers debuterte for sin nye klubb i midten av september, men siden ble det bare ytterligere syv kamper på ham, to fra benken. Nå har han altså returnert til hjemlandet, til klubben som for et halvt år siden ikke ønsket å innfri Uniteds krav. Der skal han, ifølge Tottenhams hjemmeside, inngå i klubbens såkalte Development Squad.

Ifølge høyst ubekreftede meldinger skal London-klubben ha betalt £3 millioner i overgangspenger til Standard Liège.

– Jeg er veldig skuffet

Til MUTV sier Sir Alex Ferguson at han ikke er fornøyd med hvordan Tottenham har behandlet denne saken. Han mener at på tross av at Tottenham ikke har brutt noen regler, er det skuffende at en så stor klubb valgte å gå denne veien.

– Vi mistenkte at Fryers ville dra til Tottenham i januar og vi fikk rett. Dette er typisk Daniel Levy (Tottenhams styreleder). Dette har hans fingeravtrykk over hele avtalen og vi hadde forventet at han ville finne på noe slik, sier Ferguson.

– Jeg synes ligaen bør se på denne saken. Jeg mener at registreringen av spilleren bør stanses inntil det er gjennomført en grundig etterforskning. Det må finnes spor på eposter eller telefoner som viser hele historien.

Powered by Labrador CMS