Vil ha Rooney «hjem»

Everton vil ha Rooney tilbake på Goodison Park.

Publisert Sist oppdatert

Rooney forlot de blåkledde i 2004, og nærmer seg 13 år i United-trøya. De magiske øyeblikkene er for mange til å listes opp, men nå virker det som United-karrièren nærmer seg slutten.

Tidenes mestscorende United-spiller er ikke lenger en del av førsteelleveren, og har de siste ukene blitt ryktet til en overgang til kinesisk fotball.

Spissen gikk selv ut med en pressemelding der han sa han blir i United etter at ryktene eskalerte.

José Mourinho har selv sagt han aldri kommer til å presse en legende som Rooney ut av klubben. Dermed handler saken først og fremst om hva 31-åringen selv ønsker. 

LES OGSÅ: Tirsdagens rykter

– Har flere år igjen på toppnivå

Er han fornøyd med flere sesonger som rotasjons-spiller? Kan han kjempe seg tilbake i en ellever? Eller er det kun et tidsspørsmål før han reiser? 

Vanskelig å si, men hvis han velger å forlate United, kommer han nok ikke til å slite med å finne seg ny klubb – dog neppe en på samme nivå som United.

Everton er blant klubbene som er interessert. Både trener Ronald Koeman og styredirektør Steve Walsh.

– Wayne Rooney er en av de største spillerne som noensinne har spilt i Premier League. Det er klart at vi er interessert i å hente ham til Everton, sier Walsh til BBC. 

– Jeg synes Rooney fortsatt holder et svært høyt nivå. Han gjorde rett i å bli i United, fordi han fortsatt har to eller tre år på det høyeste nivået igjen. Jeg vet ikke hva som vil skje neste sesong, men han er definitivt en av spillerne som kunne gjort Everton sterkere. Enhver spiller som kan gjøre Everton bedre er velkommen hit, sier Koeman til Sky Sports. 

Rooneys kontrakt går ut sommeren 2019.

Powered by Labrador CMS