– Du må betale dommeren…

Hva skjedde den dagen Evertons speider fant Wayne Rooney? Her er en ny smakebit fra neste US.

Publisert Sist oppdatert

Sesongens femte utgave av United-Supporteren er ferdigtrykket, og kan være i postkassa deres fra og med fredag (for de med raskest postgang) til et stykke ut i neste uke (for de med tregest postgang).

Utover i uka gir vi deg noen smakebiter fra bladet. Tirsdag ga vi en liten smakebit av et stort intervju med Andy Blanchflower – sønnen til Jackie Blanchflower som fikk ødelagt karrieren – og deler av det videre livet – etter ulykken.

Les saken: – Jeg hater München-hetsen

Onsdag gir Supporterklubben dere en smakebit av møtet med mannen som fant en bitteliten Wayne Rooney. Her er litt fra det aller første møtet.

Er du ikke medlem? Bli medlem fra nå og ut hele neste sesong for bare 249 kroner (349 i Sverige og Danmark)

– Du må betale dommeren

Av: Bjarte Valen

Wayne Rooney var bare åtte år gammel, men spilte sammen med gutter som var både ti og elleve år, den dagen Bob Pendleton, som fremdeles er en av Evertons trofaste talentspeidere, ble trollbundet av den unge ballkunstneren.

– Som sekretær for Walton og Kirkdale juniorliga hadde jeg ansvaret for alt det administrative med ligaen. En dag satt jeg hjemme i min egen stue og slappet av da telefonen ringte. Det viste seg at laget Copplehouse Colts ikke hadde betalt dommerhonoraret på £4.50.

– Dermed måtte jeg sette meg i bilen og dra ned til gressbanene ved Long Lane for å gjøre opp med rette vedkommende. Jeg hadde et alvorsord med treneren deres. Mens jeg pratet med ham kastet jeg et par blikk ut på gressletten foran meg. Vanligvis ville jeg bare ha registrert det som skjedde ute på banen og ikke tenkt så mye mer på det. Men denne gangen kunne jeg ikke unngå å legge merke til spissen på det ene laget. Han var kortvokst, men likevel relativt kraftig. Han behandlet ballen som om den var hans bestevenn. Rolige beherskede berøringer, men likevel nok til at ingen fikk ta den fra ham. Når han slo en pasning til en lagkamerat flyttet han seg til en ny posisjon og forventet å få den tilbake.

– Han viste ferdigheter jeg aldri før hadde sett maken til av en gutt på hans alder, forklarer Pendleton til United-Supporteren.

Men det var ikke alt. Les mer om Rooney og mannen som fant ham i neste utgave av medlemsbladet United-Supporteren.

Er du ikke medlem? Bli medlem fra nå og ut hele neste sesong for bare 249 kroner (349 i Sverige og Danmark)

Powered by Labrador CMS