rooney everton
Wayne Rooney, nå tilbake i barndomsklubben Everton.

BEKREFTET: Klar for Everton

En æra er over.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag gjennomførte han den medisinske sjekken- Nå har Wayne Rooney signert for Everton.

13 år etter at han kom til United fra nettopp Everton er 31-åringen tilbake i blått.

– Det er ingen hemmelighet at jeg lenge har beundret Wayne som spiller. Han har vært et forbilde og profesjonell gjennom hele tiden i United, og vil være et navn som står igjen i historiebøkene i lang tid, roser José Mourinho til klubbens hjemmeside.

– Det er aldri lett å se en stor spiller spille mindre fotball enn han liker, og jeg kunne ikke stå i veien for ham da han spurte om å få dra tilbake til Everton. Hans erfaring, fokus og besluttsomhet vil bli savnet, og jeg ønsker han lykke til i fremtiden, tilføyer treneren. 

(Det øverste bildet er fra Evertons offisielle hjemmeside)

Tidenes målscorer

Dette sier Ed Woodward om overgangen:

– Wayne har vært fantastisk for United siden han signerte for klubben som en eksplosiv tenåring, og et utrolig stort talent, for 13 år siden. Hvem kan glemme debuten mot Fenerbahce, den spektakulære scoringen mot City og haugevis av avgjørende scoringer? Men etter mye diskusjon, har klubben akseptert Rooneys forespørsel om å få dra til barndomsklubben sin. 

– Han forlater oss som tidenes målscorer og som en som har vunnet samtlige troféer i spillet. Det vil ta flere tiår før noen vil være i nærheten av rekordene hans, og jeg er ekstremt takknemlig for måten han har ledet oss som kaptein de siste tre årene. På vegne av hele klubben, og millioner av fans fra hele verden: Vi ønsker Wayne all lykke i den neste fasen av hans utrolige karriere. 

Fikk toårskontrakt

United-legenden har signert en toårskontrakt med sin gamle klubb.

– For 13 år siden kom jeg til United med en intensjon om å vinne troféer, og jeg er priviligert som har fått være en del av en av de mest suksessfulle periodene i klubbens historie, sier Rooney.

– Jeg har kommet tilbake til Everton fordi jeg tror Ronald Koeman bygger et lag som kan vinne noe, og jeg ser frem til å gjøre mitt for at det skal bli en realitet i klubben jeg har støttet siden jeg var en liten gutt.

Everton har ikke gått ut med noen overgangssum for Rooney. Det meste tyder på at overgangen er en del av Romelu Lukakus overgang andre veien. Den har ikke blitt bekreftet ennå, men Lukaku har allerede vært på medisinsk test, så det er trolig kun et tidsspørsmål før vi får se belgieren i United-drakt.

Kanskje får han Rooneys gamle draktnummer?

Powered by Labrador CMS