10 år i Premier League

– Jeg håper bare å spille ti år til, sier Wayne Rooney, som ser frem mot mandagens kamp mot sin tidligere klubb.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney debuterte i Premier League 17. august 2002 – for ti år og to dager siden. Den gang var Wayne Rooney kun 16 år gammel, men hans inntreden på den store scenen var så imponerende at han ble kåret til BBC Young Sports Personality of the Year allerede i desember det samme året.

Siden debuten i 2002 har det blitt 318 kamper og 144 mål i Premier League for nå 26 år gamle Rooney. I tillegg har han vunnet ligaen fire ganger. Rooney inrømmer at det føles lenge siden han tok sine første spark på ballen i den engelske toppdivisjonen.

– Det føles lenge siden. Men jeg fortsatt ganske ung! sier Wayne Rooney til ManUtd.com. – Jeg føler meg i hvert fall ung. Det er flott å ha spilt i Premier League i to år.

– Det er en spennende liga og jeg gleder meg fortsatt like mye til å spille fotball som jeg gjorde foran debuten. Jeg håper bare jeg kan spille i ti år til og ha det like morsomt som jeg har hatt det de første ti.

– Kostet oss tittelen

Mandag reiser United til Goodison Park for å innlede årets Premier League-sesong med en tøff bortekamp mot Everton. Forrige gang de to lagene møttes endte det 4-4 (på Old Trafford), et resultat som gjorde at City kom på skuddhold foran kampen på Etihad runden etter. Den muligheten grep City, og ligatrofeet endte til slutt hos de lyseblå.

Rooney er klar for nok en tøff kamp mot sin barndomsklubb, men håper på et bedre resultat denne gangen.

– Den kampen kostet oss sannsynligvis tittelen. Det var utrolig skuffende for oss, så vi håper vi kan reise dit og ta tre poeng denne gangen. Det er en tøff førstekamp selv om Everton ikke har startet veldig sterkt de siste årene.

– Som Everton-mann, og etter å ha spilt for Everton mot Manchester United i oppveksten, vet jeg at hele Goodison Park, både spillerne og supporterne, reiser seg når United kommer til byen og gjør det mye vanskeligere for gjestene.

– Vi vet at kommer til å bli en veldig vanskelig kamp, for Everton jobber alltid ekstremt hardt. De er et veldig godt trent lag. Man må holde på ballen og forsøke å spille dem ut. De har hatt noen gode resultater mot oss de siste sesongene, i kamper vi virkelig skulle ha vunnet. Vi må forsikre oss om at vi beholder fokuset selv om vi tar ledelsen.

– Den eneste sanne legenden

Om Rooney nå går inn i sin ellevte sesong på øverste nivå, må han se seg kraftig slått av lagkamerat Ryan Giggs. Waliseren går nemlig inn i sin 23. sesong med Uniteds førstelag! Rooney mener det ikke er ord igjen for å beskrive mannen med klubbrekord i antall kamper for de røde djevlene.

– Ja, der har du en veteran! ler Rooney. – Det er ikke mye man kan si om Ryan som ikke allerede har blitt sagt. Og jo lenger jeg spiller med Giggsy, jo lenger føles det som om han kommer til å fortsette

– Han skal ha mye skryt for å ha holdt seg i form så lenge. Alle snakker om legender, men han er muligens den eneste sanne legenden som fortsatt spiller.

Powered by Labrador CMS