United-spillere slaktes av lokalavisen: – Løp rundt som en hodeløs kylling

De engelske avisene er ikke nådige etter ydmykelsen på Goodison Park, men retter kritikken mot andre personer i klubben enn Ole Gunnar Solskjær.

Publisert Sist oppdatert

MEN: – Manageren er ikke problemet

Samuel Luckhurst, lokalavisens mann på Manchester United de siste årene, pakker ikke inn ordene sine i det han beskriver som klubbens verste forestilling siden Sir Alex Ferguson pensjonerte seg i 2013.

Manchester Evening News gir samtlige elleve spillere som startet kampen karakteren 0 eller 1 på spillerbørsen.

– Det må gjøres endringer i ledelsen, konkluderer Luckhurst, som sammenligner kampen med 0-2-tapet mot samme motstander på samme arena i 2014 som ble David Moyes’ siste opptreden som United-manager.

Manchester United are a mess and the biggest problem is obvious.

De siste årene har lokalavisen vært tøff med både José Mourinho og med klubben, men Luckhurst forsøker å tegne et nyansert bilde av situasjonen laget befinner seg i en snau måned etter at Ole Gunnar Solskjær fikk jobben.

– Manageren er ikke problemet. En opprørsk garderobe jobbet med å avsette José Mourinho i tre måneder, men Solskjærs forgjenger hadde avslørt flere av dem. Uansett hva slags personligheter troppen består av er de ikke gode nok, og de som faktisk er gode nok har ikke riktig personlighet.

– Dersom styret ikke bare besto av Glazer-søsken og økonomer, men faktisk hadde kompetanse innenfor fotball, ville en endring vært uunngåelig.

– Utrolig nok vil sannsynligvis strukturen i klubben være som den er nå også i det kommende overgangsvinduet.

Noen utdrag fra spillerbørsen:

Nemanja Matic 0: Spilte som om han spilte på kvikksand. En fotgjenger gjennom hele kampen.

Anthony Martial 0: Klarte ikke engang å finne formen mot det laget han alltid scorer mot. Filmet desperat på 0-4, og brente en kjempesjanse.

Fred 1: Løp rundt som en hodeløs kylling i store deler av kampen.

(+) LES VÅR SPILLERBØRS HER!

Daily Mail: – Skremmende ydmykelse

Ian Herbert trekker også en parallell til 0-2-tapet i 2014 og vier mye plass til de defensive problemene, først og fremst med hensyn til Phil Jones og Chris Smalling.

– Dette var nok til å få oss til å lure på om Ole Gunnar Solskjær kan utrette noe mer enn det de tre United-managerne som strevde i Fergusons lange skygge før ham, skriver Herbert.

Spineless Manchester United players should take the blame for humiliating defeat to Everton rather than Ole Gunnar Solskjaer.

Kollega Jack Gaughan konkluderer imidlertid med at problemene som åpenbarte seg på Goodison Park stikker dypere enn navnet til klubbens manager.

– Akkurat nå er Solskjær ganske maktesløs, skriver han, og trekker fram mange av de samme utfordringene som Manchester Evening News.

At det mangler kultur i en spillergruppe som rett og slett ikke har den innstillingen som kreves for å levere gode resultater over tid for en klubb som Manchester United, og at det bare er klubbledelsen som kan komme med løsningen – noe Gaughan ikke legger skjul på at han ser på som et lite sannsynlig scenario i nærmeste fremtid.

– Solskjær snakker overbevisende om behovet for et kulturskifte i Manchester United. Problemet er at disse spillerne allerede er tett knyttet til en kultur de ikke kommer seg ut av. United mangler ryggrad og fremstår som planløse, skrives det i artikkelen.

– Omfanget av denne ydmykelsen var skremmende. Dette var en slik kamp vi kommer til å huske i åresvis.

Guardian: – Løp 8 km mindre!

Guardian oppsummerer firemålstapet på ganske nøkternt vis.

Artikkelforfatter Andy Hunter skriver at Solskjær og laget hans fikk en heftig «reality check» mot Marco Silvas kliniske Everton, som tok sin største seier over United siden oktober 1984.

– United-svikten handlet først og fremst om det grunnleggende. Gjestene løp 8,03 kilometer mindre enn Everton, påpekes det i artikkelen.

Manchester United thrashed by Everton after Richarlison kickstarts rout.

Ydmykelsen handlet ikke bare om resultatet, mener Hunter, som i tur og orden tar for seg flere av spillerne. Filmingen til Anthony Martial, David de Gea som gir bort ballen foran eget mål, og et stopperpar med Chris Smalling og Phil Jones som spilte den tilsvarende kampen i 2014 trekkes fram.

– Everton var fantastiske og knuste gjestene, ikke bare fysisk, men også med hensyn til kvalitet, vilje og innsats.

Avslutningsvis nevnes det at Solskjær tok seg tid til å unnskylde seg overfor den tilreisende United-fansen.

Times: – Farvel, topp fire

Alan Smith fastslår i The Times at en «ytterst ydmykende» forestilling mot Everton gjør at Manchester United kan se langt etter en plassering blant de fire beste i Premier League denne sesongen.

– De er avhengig av tjenester fra andre lag, og med besøk av Manchester City på Old Trafford onsdag kveld er det ikke vanskelig å se for seg at de vil gå på sitt tredje tap på åtte dager, skriver Smith.

Scale of Solskjaer’s Manchester United task laid bare by Everton defeat.

Kamprapporten konkluderer med at United ble utklasset på alle områder, og at spesielt Gylfi Sigurdsson fikk altfor mye rom foran United-forsvaret.

Powered by Labrador CMS