– United har funnet sin kaptein

Her kan du lese noe av det britiske aviser skriver etter mandagens 2-0-seier på Merseyside.

Publisert Sist oppdatert

United måtte vinne, og United vant. Etter en rekke med tre uavgjortresultater lyktes det endelig José Mourinhos mannskap å finne tilbake til seierstaktene mot Everton. Gledelig nok skjedde det til og med etter glitrende takter, spesielt etter hvilen. Da løftet laget seg til høyder vi ikke har sett på lange, lange tider. Det lover godt for fortsettelsen.

Her er noen av reaksjonene som fremkommer i britiske medier:

The Mirror:

Redaksjonen i Mirror Football har satt opp noen «snakkiser» etter kampen, og innleder med å slå fast at «Lukaku og Zlatans fravær var merkbart»:

Anthony Martial fikk oppgaven som rekkeleder, men, i fraværet av en anerkjent spiss, så United ut til å mangle oppfinnsomhet på den siste tredelen. Allikevel scoret franskmannen det viktige førstemålet, i et øyeblikk som oste av kvalitet.
Ellers drev Martial til stadighet ut mot sin naturlige posisjon på venstre, noe som førte til at Juan Mata eller Jesse Lingard måtte fylle tomrommet i midten.
Mangelen på taktisk fornuft synliggjorde Uniteds utilstrekkeligheter i og rundt straffeområdet, men heldigvis for dem hadde de masser av kvalitet utenfor boksen.

Shaw er tilbake i folden

For tredje gang på syv dager, hadde Mourinho Luke Shaw med i startoppstillingen. Endelig, etter å ha oversett ham så lenge, ser det dermed ut til at Mourinho har gjenvunnet tilliten til den tidligere Southampton-backen.
Nå er det fortsatt delte meninger om prestasjonene hans, men uansett er det positivt å se Shaw bli vist tillit.

Pogba viser hvorfor United betalte så mye for ham

I andre omgang var Paul Pogba intet mindre enn makeløs. United trengte en playmaker og han påtok seg rollen. Alt de foretok seg gikk gjennom ham.
Det var en fryd å se på der han til stadighet åpnet opp Evertons bakre rekker. Hans ujevne prestasjoner er et problem, men dette vil helt sikkert bedre seg med tiden.

Spillerbørs v/David McDonnell: De Gea 6, Lindelöf 5, Jones 6, Rojo 6, Shaw 6, Matic 6, Herrera 6, Mata 7 (Tuanzebe –), Pogba 8, Lingard 8 (Blind –), Martial 7 (Rashford 5)

Manchester Evening News:

Også lokalavisens Cieran Kelly har funnet frem til noen «snakkiser» etter mandagens kamp:

MEN-journalisten er av den oppfatning at jakten på mannen som skal etterfølge Michael Carrick som klubbens kaptein er en ren formalitet.

Kelly påpeker videre at Paul Pogba, i Carrick og Antonio Valencias fravær, spilte med kapteinsbindet rundt armen for fjerde kamp på rad.
For et år siden var Ander Herrera den som ledet an i kampen om kapteinsrollen, men nå er det ikke lenger noen overraskelse å se Pogba først i køen, skriver han, og legger til at Pogba tok tak i oppgjøret etter pause, og spilte en avgjørende rolle ved begge scoringene.

Jesse Lingard bare fortsetter fremgangen

Manchester United have found their new captain.

PAUL POGBA – banens gigant? Men han var ikke alene. Gledelig nok fikk han god konkurranse av noen av sine lagkamerater.

Selv før sitt varemerkeløp og tilsvarende avslutning, hadde Lingard, med uselviske løp som åpnet opp for lagkameratene, forsvart sin plass i startoppstillingen — selv om han ikke nødvendigvis spilte i sin sentrale favorittrolle.
Nå som han har scoret flere mål denne sesongen enn Kevin De Bruyne, Alexis Sanchez og Eden Hazard, må da debatten rundt hans plass på laget være over …?

Martial-eksperimentet betaler seg

Martial ga United et mer mobilt, uforutsigbart utløp på topp. Han måtte imidlertid ta seg av massevis med andreballer fordi United-forsvaret, vant som det er til å ha Romulu Lukaku eller Zlatan Ibrahimovic å sikte mot, nærmest var programmert til å spille langt. Med Michael Keane dominant i luftrommet, så Martial  hele tiden etter muligheter til å stikke fra, slik han gjorde det forut for sin vidunderlige scoring. Det var en påminnelse om at United kanskje ikke har en bedre, uforutsigbar spiss i sine rekker.

Nemanja Matic trenger en hvil

Siden overgangen fra Chelsea har Matic, med all rett, vært et av de første navnene Mourinho har satt opp på laget sitt. På Goodison Park så imidlertid serberen sliten ut. Han har i vinter ristet av seg og spilt med småskader, uten å bli gitt sjansen til en pust i bakken. Han er rett og slett for viktig for laget, og her spilte han igjen 90 minutter. FA-cupmøtet med Derby synes å være den perfekte anledning til å gi ham litt hvile.

Marcos Rojo stepper opp sitt comeback

Til tross for at Chris Smalling var klar igjen etter skade, valgte José Mourinho å starte med Marcos Rojo, til tross for argentinerens skrekkforestilling mot Burnley. Rojo svarte med å gi sin manager tilbake i form av full valuta for lojaliteten. Med en fenomenal scoringshindrende takling av Oumar Niasse, viste midtstopperen at han har lagt kneskaden langt bak seg.

Spillerbørs v/Cieran Kelly: De Gea 6, Lindelöf 6, Jones 7, Rojo 7, Shaw 6, Matic 5, Herrera 6, Pogba 8, Mata 7 (Tuanzebe –), Lingard 7 (Blind 6), Martial 7 (Rashford 6)

Daily Mail:

1-0! ANTHONY MARTIAL leder an i feiringen av sin egen, nydelige fulltreffer.

Ian Ladyman: Da fløyten lød for full tid vanket det knyttede never fra Paul Pogba og Marcos Rojo. Det kan kanskje ha virket litt overdrevent etter noe så dagligdags som en Premier League-seier, men tjente likevel som en indikator på hvor nødvendig dette resultatet var for Manchester United.

I denne klubben kan nemlig noen dårlige resultater raskt eskalere til krise. Etter tre kamper uten seier, var det nettopp i den retningen det bar da José Mourinhos lag ankom Merseyside.

Til tider, spesielt i første omgang, var United alt annet enn overbevisende. De var passive og manglet energi. De virket også å spille uten selvtillit.

Men i andre omgang ble det tatt grep, og det endte med seier og to mål av ypperste kvalitet. Og United fortjente denne. Uten en rekke skadde spillere virket de sårbare i innledningen, men svært komfortable til slutt. Det skal de ha, selv om et bedre lag enn Everton ville ha utnyttet nølingen i startfasen.

Spillerbørs v/Jack Gaughan: De Gea 6, Lindelöf 6.5, Jones 7, Rojo 6, Shaw 6,Matic 6, Mata 6 (Tuanzebe –), Herrera 6, Pogba 7.5, Lingard 8 (Blind –), Martial 7.5 (Rashford –)

Hardkjøret ser ut til å ha tæret på NEMANJA MATIC, her i kamp med Everton-vingen Yannick Bolasie. Kanskje får serberen hvile til helgen.

The Independent:

Mark Critchley mener at Mourinho oftere bør la spillerne opptre i deres beste posisjoner.

Enten det var tilsiktet eller tilfeldig, syntes José Mourinho å treffe noe med Manchester United høyst velkomne seier denne 1. nyttårsdagen på Goodison Park.

Det burde være en fotballmanagers første bud å benytte spillere i deres beste posisjoner. Likevel hører det til sjeldenhetene at Paul Pogba har spilt i en midtbanetreer siden han ankom Old Trafford. Enda sjeldnere har han fått lisens til annet enn å «spasere rundt om», slik Paul Scholes kunne ha ordlagt seg.

Allikevel, med Romelu Lukaku utelatt som følge av retningslinjer, samtidig som Zlatan Ibrahimovic kjemper for å komme tilbake fra det som fortsatt kan vise seg å være en karriereødeleggende skade, hadde Mourinho få alternativer på mandag.

Kort sagt var portugiseren tvunget til å spille 4-3-3 istedenfor sitt vanlig 4-2-3-1-opplegg. Og, som et biprodukt av denne endringen, spilte Pogba sin beste kamp for sesongen.

– Dette smakte! MARCOS ROJO og ANDER HERRERA stråler idet de forlater banen etter kampslutt.

Spillerbørs: De Gea 7, Lindelöf 7, Jones 7, Rojo 8, Pogba 8, Matic 7, Herrera 7, Mata 7, Lingard 9, Martial 7

Paul Pogba can be the answer to Manchester United's problems if played in a midfield three.

Powered by Labrador CMS