Våre vurderinger om laget mot Everton

Ole Gunnar Solskjær står overfor sin viktigste kamp som United-manager mot Everton. Hvem sender nordmannen i krigen når hans egen jobb står på spill?

Publisert Sist oppdatert

De elleve spillerne nordmannen sender på banen mot Everton kan i ytterste konsekvens utgjøre Solskjærs siste United-lag. Presset har aldri vært større enn det er etter tapene for Arsenal og Istanbul Basaksehir.

Det er ikke første gang Goodison Park er arenaen for en skjebnekamp for en United-manager. I 2014 fikk David Moyes sparken etter et 0-2-tap mot gamleklubben. I 2019 gikk Solskjær på et av sine største nederlag på samme sted i et 0-4-tap. I 2020 ble det 1-1 etter utligning av Bruno Fernandes.

Kristiansunderen vet imidlertid hvor fort det kan snu også – som det gjorde etter fadesen mot Tottenham. Flere ganger har Solskjær gravd seg ut av trøbbel, og på motsatt banehalvdel står et Everton-lag som har tapt sine to siste kamper.

Så hvilke elleve stoler Solskjær på når det gjelder som mest?

FORHÅNDSSAKER:

PRESSET: Ole Gunnar Solskjær er ikke inne i sin beste periode som United-manager.

Manchester United

Alex Telles er frisk igjen og trente fredag. Victor Lindelöf må testes for ryggplagene. Eric Bailly og Phil Jones er ute, mens Jesse Lingard regnes som usikker.

Vi tror Solskjær går tilbake til det gamle og trygge i en 4-2-3-1-formasjon mot Everton.


David de Gea – Det var ikke utfordrerens skyld at United tapte i Istanbul, men alt tyder på at Solskjær plasserer De Gea mellom stengene igjen på Goodison Park. Spanjolen har vært stabil og solid denne sesongen.

Aaron Wan-Bissaka – Skuffende i Istanbul, som de fleste andre. Må bare gi gass igjen.

Victor Lindelöf – Slet med ryggen og sto over onsdagens Champions League-oppgjør. Ikke første gang svensken trøbler med småskade. Som regel raskt tilbake på beina. Må i alle fall være rak i ryggen om luftskipet Calvert-Lewin skal stoppes.

Harry Maguire – Kapteinen har vært under et voldsomt press i andre halvdel av 2020, og skjebnekampen mot Everton blir en slags eksamen. Patrice Evra og andre eksperter etterlyser ledere i United-laget. Maguire er den første som må stå fram og ta ansvar.

Luke Shaw – Tar med seg en sjelden målgivende til Liverpool fra Istanbul via Manchester. Telles er tilbake, men matches sannsynligvis forsiktig. Brandon Williams har kun spilt i ligacupen.

Fred – Stiller med uthvilte bein. De må gå som trommestikker i midtbanekrigen mot en annen brasilianer med ett navn – Allan. Blitt en av Solskjærs viktigste brikker.

Scott McTominay – Sørger for balanse på midtbanen sammen med Fred. Duoen har gitt trygghet tidligere.

Mason Greenwood – Utvilsomt en Solskjær-favoritt. Viser innimellom hva som bor i ham, men er nødt til å levere gode forestillinger på jevnlig basis.

Bruno Fernandes – Det svinger litt om dagen, men portugiseren setter uansett ny rekord mot Everton. På ni bortekamper står han med tolv målinvolveringer. Ingen signeringer har en bedre bortestatistikk på sine ti første bortekamper. Bare på Selhurst Park gikk han av banen uten scoring eller målgivende. Blir Goodison Park den andre, eller er Fernandes i gang igjen?

Marcus Rashford – Var hattricket en forbannelse? Verken United eller Rashford har vært seg selv etter at han tok med seg matchballen hjem fra Old Trafford. Da hjelper det ikke at han aldri har scoret mot Everton heller. Bortestatistikken hans er uansett sterk med seks målinvolveringer på de fire siste.

Anthony Martial – Når ikke Cavani startet noen av kampene i løpet av franskmannens karantene er det merkelig om han plutselig får sjansen nå. Martial scoret mot Istanbul Basaksehir og har scoret på Goodison Park tidligere.


De alternative løsningene er mange:

  • Har Solskjær sine grunner til å foretrekke 3-5-2 eller 4-4-2-diamanten?
  • Dersom Lindelöf ikke blir klar: Kan løsningen være en trebackslinje med Tuanzebe, Maguire og Shaw som stoppere?
  • Midtbanen: Paul Pogba, Donny van de Beek og Nemanja Matic banker alle på døren.
  • Nyttige brikker: Solskjær har gitt både Daniel James og Juan Mata tillit i viktige kamper tidligere. Ser nordmannen nytte av deres spisskompetanse mot Everton?
PÅ BALLEN: Hvor mange av disse starter mot Everton? Vi tipper Maguire og Fred.

Everton

Situasjonen på Merseyside er langt i fra like prekær som i Manchester, men for første gang siden 2006 kan Carlo Ancelotti, da som Milan-trener, ryke på tre strake ligatap.

Everton startet sesongen overbevisende, men uten Seamus Coleman, Lucas Digne, James Rodriguez og Richarlison ble det 1-2-tap for Newcastle forrige helg.

Mot United er Digne tilbake fra karantene, mens det er ventet at James Rodriguez er klar igjen. Seamus Coleman regnes som usikker, og Richarlison er suspendert. Jean-Philippe Gbamin og Fabian Delph er definitivt ute.

FORMSTERK: Dominic Calvert-Lewin har virkelig fått fart på sakene under Carlo Ancelotti.

Den store trusselen er naturligvis Dominic Calvert-Lewin som har scoret i samtlige Premier League-kamper denne sesongen, bortsett fra mot Southampton. 23-åringen sendte også Everton i en tidlig ledelse i 1-1-kampen mot United forrige sesong.

Keeperplassen er det også mye snakk om. Svenske Robin Olsen sto en god kamp mot Newcastle, men Ancelotti bekreftet fredag at Jordan Pickford kommer til å stå mot United.

Mulig lag: Pickford, Kenny, Keane, Mina, Digne, Doucouré, Allan, Gomes, Rodriguez, Calvert-Lewin, Iwobi.

Powered by Labrador CMS