Ferguson ombestemte seg

Sir Alex Ferguson hadde egentlig tenkt til å spare sju spillere mot Everton, men så tapte Manchester City mot Southampton.

Publisert Sist oppdatert

Det var mange som ble overrasket da United stilte et nærmest toppet lag i 2-0-seieren mot Everton, ettersom den viktige bortekampen mot Real Madrid bare var tre dager unna. Ferguson innrømmer også at planen var å la flere av nøkkelspillerne hvile, men lørdag kveld ble situasjonen annerledes.

– Jeg hadde tenkt til å gjøre sju endringer, men så tapte City 3-1 mot Southampton og da ble denne kampen mye viktigere for oss. Vi visste at hvis vi fikk til et godt resultat her, ville vi ligge bra an i ligaen. Vi kan gjøre endringer senere i sesongen, sier Ferguson til Sky Sports.

Og laget han mønstret mot Everton gjorde absolutt en god jobb. United vant komfortabelt etter scoringer av evigunge Ryan Giggs og Robin van Persie. United-manageren følte seg aldri spesielt truet og syntes at laget hans hadde god kontroll.

– Everton hadde det største ballinnehavet de første 20 minuttene og Leighton Baines hadde noen gode avleveringer, men vi kom oss gjennom det. I andre omgang spilte vi mye bedre, og selv om vi ikke scoret hadde vi kontroll på kampen.

Ryan Giggs sin scoring gjorde at waliseren nå har scoret ligamål i 23 strake sesonger. Derfor klarer ikke Sir Alex å finne flere superlativer til å beskrive legenden.

– Alle superlativer har blitt brukt allerede og han føler ikke noe behov for å bruke dem selv. I en alder av 39 år er han overalt på banen og viste en fantastisk energi. Det var herlig å se, sier Ferguson.

Skotten kunne også fortelle at Phil Jones fikk et spark i leggen, mens Jonny Evans pådro seg en liten krampe underveis i kampen.

Powered by Labrador CMS