Søker revansj

PREVIEW: United søker sin tredje strake hjemmeseier når Everton gjester Old Trafford søndag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

Søndag formiddag tar Manchester United imot Everton på Old Trafford, og vertene søker revansj fra forrige sesongs nederlag mot The Toffees. Skulle United gå av med seieren også i denne runden, vil de ta sin tredje strake hjemmeseier – for første gang på 18 måneder, noe som vil ha stor innvirkning på selvtilliten til hele troppen.

Robin van Persie og Wayne Rooney sørget for tre viktige poeng da West Ham kom på besøk fra Øst-London, og de røde djevlene har som mål å fortsette i samme stil når de møter Everton søndag. Under oppgjøret mot The Hammers forrige helg fikk som kjent Rooney rødt kort etter 59 minutter spilt, og må dermed stå over kampene mot Everton, West Bromwich og Chelsea.

Everton

Liverpool v Everton - Premier League
Roberto Martinez: Under Liverpool-kampen.

Everton har ikke helt klart å innhente suksessoppskriften fra forrige sesong, og står med uavgjort i sine siste to kampen. Men Roberto Martinez sitt mannskap kunne nok ønsket seg et bedre utgangspunkt foran søndagens bortekamp etter at de torsdag kveld spilte Europa League-kamp borte mot FK Krasnodar.

Everton må imidlertidig klare seg uten Kevin Mirallas som er ute med skade. Både Sylvian Distin, James McCarthy, Steven Pienaar og Seamus Coleman var ikke blant troppen som reiste til Russland torsdag, men James McCarthy og Seamus Coleman er usikre om de vil være i form allerede søndag.

– Vi kan få noen spillere tilbake allerede denne helge, men det er for tidlig å si om James McCarthy og Seamus Coleman vil rekke å komme seg i form. Steven Pienaar har trent og virker klar for å spille igjen, så han er nok den spilleren som er mest sannsynlig med tanke på denne helgen, sa Martinez under sin ukentlige pressekonferanse.

Ifølge Everton-manageren vil heller ikke Ross Barkley rekke søndagens kamp, men vil være tilbake blant troppen etter landslagspausen.

Manchester United

Manchester United Training Session
Juan Mata: Tilbake mot Everton?

Mot West Ham måtte Louis van Gaal ty til reservelagspiller Paddy McNair etter at flere midstoppere var ute med skade. Under fredagens pressekonferanse bekreftet Van Gaal at McNair vil få sjansen igjen mot Everton – etter å ha imponert med sin opptreden forrige helg.

– Vi har fortsatt tre midtstoppere på skadelisten, så han [McNair] vil få spille. McNair er den eneste som kan spille som høyre midtstopper, og han spilte veldig bra [mot West Ham]. Det er vanskelig for en spiller som ham å opprettholde et slikt nivå – det vil bli hans tøffeste utfordring, uttalte Van Gaal fredag.

United har åtte spillere som er ute med skade og èn suspensjon hvorav Phil Jones, Ander Herrera og Marouane Fellaini skal være utilgjengelige. Michael Carrick skal derimot være nær ved å gjøre comeback, men lite sannsynlig at han vil være klar allerede søndag. Under pressekonferansen ble det også stilt spørsmålstegn ved Juan Mata og hvem som skal få æren av å bære kapteinsbåndet nå som Rooney er ute, men Van Gaal ville ikke røpe for mye om hvem som kommer til å erstatte United-kapteinen søndag.

Forrige møte

Forrige sesong presterte Everton å vinne begge oppgjørene mot United – for første gang siden 1969. Bryan Oviedo satte inn det avgjørende målet i det 86. minuttet, og sørget for at The Toffees sikret seg sin første borteseier over United på hele 21 år.

Da lagene møttes i april under David Moyes siste kamp som United-manager, stakk Everton av med en 2-0-seier. Leighton Baines sørget for scoring på straffespark, mens Kevin Mirallas avgjorde kampen før pause og sikret Everton alle tre poengene.

Dommeren

West Bromwich Albion v Liverpool - Premier League
PIPEBLÅSER: Kevin Friend

Kevin Friend dømmer oppgjøret mellom Manchester United og Everton, og han har med seg Mick McDonough og Stuart Burt som assistendommere. Craig Pawson er satt til å være fjerdedommer.

Leicester-baserte Friend har vært vært medlem av ‘Selected Group of referees’ siden 2009/10-sesongen. Friend startet sin karriere som dommer allerede som 14-åring før han arbeidet seg oppover i systemet i England, og var ofte å se i Championship før han gikk over til å dømme i Premier League. Friend har dømt flere toppoppgjør i Premier League, men er nok best husket for Community Shield kampen mellom Manchester City og Chelsea i 2012.

Sist helg dømte Friend oppgjøret mellom Fulham og Doncaster som endte 2-1 til førstnevnte. Forrige gang han dømte United var da de vant 4-0 over Newcastle.

Kampen spilles søndag 5. oktober kl. 13:00 på Old Trafford, og sendes på TV2 Sport Premium og Viasat Fotball. 

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport. Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding. Avmelding: Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.
Powered by Labrador CMS