Kampen før kampen

PREVIEW Manchester United har muligheten til å sikre seg et glimrende utgangspunkt foran kampen mot City. I så fall må Everton slås søndag.

Publisert Sist oppdatert

Da United møtte Everton i høst, var det i ligakampen etter det ydmykende 1-6 tapet mot Manchester City. United slo den gang tilbake og vant 1-0 mot Toffees. Denne gang er det omvendt: United møter Everton søndag, mens Manchester City venter i den mye omtalte ‘seriefinalen’ i kampen etter – mandag 30. april.

Om United kan slå Everton også denne gangen, vil de røde djevlene i så fall gå inn i kampen på Etihad neste mandag med en luke på minst fem poeng ned til City. Det vil bety at United har råd til å tape på Citys hjemmebane, og fortsatt ligge på toppen av tabellen etter oppgjøret.

Mens United tar imot et Everton-lag i bra ligaform, reiser Manchester City til Molineux, hvor et kriserammet Wolverhampton-lag venter. Wolves har kun plukket 2 poeng på sine 10 siste kamper, og ligger i praksis fortapt åtte poeng bak trygg plass. Det er med andre ord mye som tyder på at jobben må gjøres mot Everton søndag, dersom United vil ha med seg den viktige fempoengsluken inn i kampen på Etihad.

Om noen United-supportere trenger en liten oppmuntring før søndagens kamp, kan det anbefales å se på statistikken fra tidligere oppgjør mellom United og Everton på Old Trafford. Sist Everton vant på Drømmenes Teater var helt tilbake i august 1992, og av de 18 kampene som er spilt mellom de to lagene på Old Trafford siden den gang, har United vunnet hele 15, mens tre er endt uavgjort.

United

Manchester United har vært i en helt fantastisk ligaform siden midten av januar, og har plukket 37 av 42 mulige poeng de siste 14 kampene. Laget slo også sterkt tilbake etter tapet mot Wigan i forrige uke, da de knuste Aston Villa 4-0 på Old Trafford forrige søndag. På hjemmebane har United vunnet de sju siste kampene, og står med 16-1 i målforskjell på disse kampene.

Bortsett fra Paul Pogba, som pådro seg en ankelskade i reservelagskampen mot Newcastle mandag, hadde ikke Sir Alex Ferguson noen nye navn på skadelisten under sin pressekonferanse fredag. På den positive siden kunne manageren også informere om at Michael Owen er i full trening, mens Ashley Young er klar for kamp til tross for at han fikk en smell i kampen mot Villa forrige helg.

Det betyr at skadelisten består av Nemanja Vidic, Darren Fletcher, Anderson, Anders Lindegaard og Federico Macheda. Den eneste av disse som ser ut til å ha noen mulighet til å kunne returnere før sesongen er over, er Anders Lindegaard, og også i hans tilfelle er det usikkert. United må dermed basere seg på å ri stormen av med de spillerne som per nå er tilgjengelige. Situasjonen er uansett langt bedre enn den har vært i store deler av sesongen.

Everton

De blå fra Liverpool har den siste tiden vært i god form, og har tatt 23 poeng på sine 13 siste Premier League-matcher. Det har kun blitt to tap i denne perioden, og de kom mot erkerival Liverpool på Anfield og mot et Arsenal i storform på Goodison Park. Everton ligger for øyeblikket på en sjuendeplass på tabellen, med ti poeng opp til sjetteplassen. En europacupplass ser dermed vanskelig ut for de blå, men David Moyes’ menn vil nok kjempe med nebb og klør for å beholde sjuendeplassen; ett poeng bak Everton lurer nemlig byrival Liverpool.

David Moyes mangler ikke mange spillere, men en av hans nøkkelspillere måtte tidligere denne uken kaste inn håndkledet til kampen på Old Trafford. Leighton Baines sliter med en hamstringskade, og Everton mister en dimensjon ved at venstrebacken med den fine innleggsfoten må stå over. I tillegg er unge og lovende Jack Rodwell ute.

Dommer

Mike Jones har blitt satt opp til å dømme kampen mellom United og Everton. Jones har dømt Premier League siden 2008, og dømte sist United i hjemmemøtet mot Newcastle. Den gang ble det stort fokus på 43-åringen fra Chester, etter at han gå Newcastle et billig straffespark som ble avgjørende for at Newcastle fikk med seg ett poeng fra kampen.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS