Preview United – Everton

Beholder vi førsteplassen? Vinner United for sjuende gang på rad? Setter Van der Sar nok en ny rekord? Motstander Everton har ni strake kamper uten tap…

Publisert Sist oppdatert

Det er grunn til forsiktig optimisme etter den overbevisende 5-0-seieren borte over West Bromwich. Samtidig skal vi huske at Everton er skremmende bra borte, og det er et lag som puster oss i nakken på formtabellen.

UNITED

Edwin van der Sar satte ny Premier League-rekord da han holdt nullen mot WBA. Uniteds sisteskanse har holdt nullen i 11 strake ligakamper. United har nå spilt 1.032 minutter uten baklengs. Holder Eddie buret rent i minst 72 minutter mot Everton, så setter han også ny historisk rekord for alle fire divisjoner i England. Det var Reading som klarte 1.103 minutter i gamle 4. divisjon i 1979, da deres keeperlegende med det skremmende navnet Steve Death var nærmest umulig å overliste.

Van der Sar fortjener all ros han kan få for denne fantastiske rekorden, men det skal ikke glemmes at også Nemanja Vidic har spilt samtlige 990 minutter i de elleve strake ligakampene vi har gått uten baklengs. Og John O’ Shea, kanskje ikke den som blir først nevnt når superlativene hagler, er faktisk på tredjeplass med 719 minutter i denne perioden. Jonny Evans har spilt fjerde mest med 540 minutter, men alt dette kan du lese mer om i United-Supporteren nr 6.

Vi håper Van der Sar setter ny rekord, men det viktigste er og blir at United vinner! Vi har seks strake seirer i liga cup. Ser vi kun på ligakamper, er det også seks seirer på rad. West Bromwich (b) 5-0, Bolton (b) 1-0, Wigan (h) 1-0, Chelsea (h) 3-0, Middlesbrough (h) 1-0 og Stoke (b) 1-0 er den imponerende seiersrekken. Før det spilte vi 0-0 borte mot Tottenham, slo Sunderland (h) og Manchester City (b) 1-0, spilte 0-0 på Villa Park, og nedsablet Stoke 5-0 på Old Trafford. Med andre ord: Elleve strake kamper uten tap, hvorav hele ni er vunnet, med den fantastiske målforskjellen 19-0!

LAGET

United har i 15 strake kamper hatt forskjellig høyreback i forhold til kampen før. Gary Neville spilte sist, men siden Wes Brown endelig er klar av skade er det mulig at det blir nytt bytte igjen. På sentral midtbane har det vært enda flere kamper med alternering. Ja, sist samme sentrale midtbaneduo spilte to strake kamper var så langt tilbake som i slutten av november mot Villarreal og Man City, da Michael Carrick og Darren Fletcher spilte sammen. I 17 strake kamper har United byttet på sentral midtbane. Fortsetter Sir Alex denne taktikken spiller neppe Carrick og Ryan Giggs mot Everton, siden de spilte mot Albion. På topp er det fortsatt den bemerkelsesverdige situasjonen at Dimitar Berbatov, Carlos Tevez og Wayne Rooney kun har spilt sammen fra start én gang, og det var i Berbas debut. Og Rooney er som kjent fortsatt skadet, og for dermed ikke sjanse til å møte ex-klubben.

SKADER

Apropos skader, så begynner smørbrødlisten med skadede spillere heldigvis å bli mindre. Brown og Ferdinand gjorde comeback mot WBA, og Sir Alex uttaler på pressekonferansen at både Nani og Patrice Evra har en sjanse til å rekke kampen mot Everton. Definitivt ute er: Rooney, Owen Hargreaves, Anderson, Jonny Evans, Rafael Da Silva og Fabio Da Silva.

TIDLIGERE MØTER

United har, bank i bordet, et rimelig godt tak på de blå scouserne. I oktober spilte vi 1-1 på Goodison Park. Fletch scoret først etter 22 minutter, men Fellaini utlignet etter en drøy time. En kamp der lagene hadde hver sin omgang. United har sju strake mot Everton i liga og cup uten tap, hvorav tre er hjemme. 20. april 2005 var sist United tapte (0-1) for ”Toffees”, for øvrig på Goodison Park. På Old Trafford har United spilt 15 kamper på rad mot Everton uten nederlag. Sist det skjedde var så langt tilbake som 19. august 1992, da vi røk 0-3. Siden har United innkassert tolv seirer og spilt tre ganger uavgjort mot de blå scouserne. Måtte det bli tre nye poeng lørdag…

EVERTON

Everton ligger hakk i hæl etter United på formtabellen. Så sent som i midtuken ble det 1-1 mot et annet formlag, Arsenal, og da ledet Everton 1-0 helt til på overtid. Ni strake kamper i liga og cup uten nederlag, og i denne perioden har de møtt Liverpool to ganger borte og Chelsea hjemme. I kun ligaen har David Moyes’ mannskap spilt sju kamper på rad uten tap. Manager Moyes uttalte nylig at klubben har en realistisk målsetting om å bli blant de fire beste. Bortestatistikken til Everton er dessuten skremmende sterk. Sju seirer, to uavgjorte og to tap er fasiten etter ni kamper. Wigan 24. november var sist gang Everton røk borte i ligaen. Arsenal på Emirates er det eneste øvrige bortetapet.

Garys lillebror, Phil, er blitt en sentral og svært så viktig spiller for Everton. Mest sannsynlig spiller den tidligere United-spilleren sentral midtbane i lørdagens kamp. Lengst bak vokter ex-Red Tim Howard buret, og han gjør det fantastisk bra. Everton har sluppet inn kun tre baklengsmål på de ni seneste kampene! En annen tidligere United-spiller i Everton er Louis Saha, men spissen er – surprise, surprise – skadet. Det er også forsvarer Nuno Valente og spissene Yakubo og James Vaughan. Mest spenning knyttes det rundt toppscorer Tim Cahill, som etter sitt mål mot Arsenal fikk en smell på ankelen. Midtbanespiller Mikel Arteta gjorde etterlengtet comeback i midtuken etter skade.

DOMMER

Mark Halsey er satt opp som dommer. Han har delt ut to røde og 17 gule kort på sine 14 kamper. To ganger tidligere denne sesongen har han dømt United, begge på Old Trafford. Først da United slo WBA 4-0 i oktober, og deretter vår 1-0-seier over Sunderland før jul.

Hvis du ikke skulle være så heldig å være på Old Trafford, så vises kampen på Canal+ Sport 1 og 2, med avspark klokken 18.30, skandinavisk tid. Uansett program du måtte ha for lørdagskvelden – få med deg kampen!

Powered by Labrador CMS