En flott 18-års gave

Petter Enoksen fra Tromsø har vært Manchester United-supporter så lenge han kan huske.

Publisert Sist oppdatert

Under kan du se og lese litt om de som i helgen reiser med Supporterklubben til Manchester.

De reisende er storfornøyde. Solen skinner og Falcao og de Gea sto frem i United-seieren over Everton.

Søndag

Magnus Krondorfer (t.v.) og John Erik Mogstad på Bem Brasil søndag kveld, mette og fornøyde etter en dag med United-seier, bilder og autografer.
Magnus Krondorfer (t.v.) og John Erik Mogstad på Bem Brasil søndag kveld, mette og fornøyde etter en dag med United-seier, bilder og autografer.

Magnus (10) fra Sotra og John Erik (14) fra Sogndal er United-supportere på sin hals. For John Erik sin del kunne historien likevel ha tatt en annen vending. «Da jeg var liten tok pappa på meg en Liverpool-drakt. Men den hadde i hvert fall Owen på ryggen da», sier den blide sogndølingen. Søndag fikk de to oppleve å se Manchester United for første gang på nært hold. Guttene er skjønt enige om at Juan Mata er den store favoritten, og John Erik fikk til og med tatt bilde med den store helten sin etter kampslutt på Old Trafford.

John Erik møtte flere av spillerne etter kampen
Den heldigste gutten i Manchester! John Erik Mogstad traff blant annet dagens store helt, David de Gea, etter kampen.
Annette Sjøli og sønnen Petter Enoksen på Old Trafford for første gang.
Annette Sjøli og sønnen Petter Enoksen på Old Trafford for første gang.

Petter Enoksen fra Tromsø har vært Manchester United-supporter så lenge han kan huske, og har fortsatt minner fra da han som liten gutt satt på fanget til faren og så Ole Gunnar Solskjær avgjøre Champions League-finalen i 1999. Denne helgen har han sammen med moren, Annette Sjøli, fått oppleve favorittlaget fra tribuneplass på Old Trafford, en tur han fikk i 18-års presang. «Hele opplegget på turen har vært helt topp, og kunne ikke vært bedre», forteller en storfornøyd jubilant. Foruten selve kampen, er det en ting som spesielt peker seg ut som minneverdig fra turen. «Det var da vi møtte på Sir Alex Ferguson i spillertunnelen under omvisningen på Old Trafford», sier 18-åringen.

450 supportere opp en søndag før noen der hjemme i det hele tatt hadde i det tenkt tanken. Tidlig kampstart, allerede klokken 12 engelsk tid, førte til at vi dro av gårde med busser til Old Trafford klokken 9.

Noen var allerede ankommet boden vår for å hente sine billetter før puben The Bishop Blaize hadde rukket å åpne dørene. Været var fint og temperaturen var god. Folk så ut til å storkose seg i timene frem mot kampstart.

De fleste har nok fått med seg en spennende kamp og ikke minst den første scoringen til Falcao i United-trøye og ikke minst de Gea’s redning i sluttsekundene som sikret 2-1 serieren mot Everton.

Sluttsignalet!
Sluttsignalet!

Lørdag

På vei inn hovedinngangen for Old Trafford Museum som nylig hadde sin besøkende nr 5 millioner.
På vei inn hovedinngangen for Old Trafford Museum som nylig hadde sin besøkende nr 5 millioner.

Lørdag morgen våknet vi til lett regnvær, men stemningen var likevel upåklagelig. 115 supportere tok turen  for omvisning og museumsbesøk på ærverdige Old Trafford.

IMG_1333
Hotel Football

Kunne du tenkt deg å bo her? Som nærmeste nabo til Old Trafford har Class of 92-gutta Ryan Giggs, Gary og Phil Neville, Paul Scholes og Nicky Butt bygget Hotel Football. Supporterklubben har inngått avtale med hotellet om å bruke det på Flypakker og Hotellpakker fra og med kampen mot Liverpool i desember.

 

IMG_1349
Villa Park

Ingen fest uten vorspiel. Rundt 70 reisende ble med på vårt «Kamp 2-tilbud»; denne gang til oppgjøret Aston Villa – Manchester City. Til tross fra heroisk innsats fra vertene, gikk hjemmepublikummet skuffet ut stadionportene etter 90 minutter etter 0-2-tap for våre «bråkete naboer» fra Manchester.

Fredag

Mange av de reisende kommer fredag og kan dermed benytte seg av flere tilleggsprodukter eller utforske hva Manchester har å by på. Noen reisende dro på egen hånd til Old Trafford for å få en smak av Manchester United med en gang, mens vi også hadde premiere på historisk bussomvisning med Alex Stepney. Stepney er fortsatt på 6. plass over spillere med flest kamper for klubben.

IMG_1303
Far og sønn Røyseland på The Cliff

Alex Stepney har spilt 539 kamper for Manchester United i perioden 1966 til 1978. Første stopp på turen var The Cliff, som ble brukt som treningsanlegg i mange år før man i 2000 flyttet til Carrington (Aon Traning Complex). Vi fikk se garderobene, managerkontoret og fikk virkelig følelsen av å være på et sted mange spillere har blitt stjerner, selv om lokalitetene ikke oste av luksus.

Fornøyd 72-åring; Alex Stepney
Fornøyd 72-åring; Alex Stepney

Vi var også innom puben The Quadrant i Stretford som spillerne på 50- og 60-tallet ofte besøkte etter treninger og kamper. I området rundt, bodde flere av spillerene i såkalte «digs». Alex Stepney delte historier fra sin tid med storheter som Best, Law og Charlton. Stepney er visstnok den eneste United-spilleren som har spilt under fem managere i klubben; Busby, McGuinness, O`Farrell, Docherty og Sexton. Vi fant også et lagbilde etter Europacup-seieren mot Benfica i 1968; noe som vekket gode minner hos Stepney.

Sir Matt Busby`s gravsted
Sir Matt Busby`s gravsted

Vi avsluttet den historiske rundturen med å besøke gravstedet til mannen som sammen med Sir Alex Ferguson har satt sitt sterkeste preg på Manchester United som klubb; Sir Matt Busby.

Powered by Labrador CMS