Full kontroll mot Everton

United sikret avansement til ligacupkvartfinalen med en 3-0-seier borte mot Everton.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld spilte Manchester Uniteds kvinnelag sin siste kamp i 2018, og med seier i kveld ville United sikre avansementet til kvartfinalen av ligacupen. Alt annet ville sannsynligvis betydd at United ville røket ut.

United er i gruppe med Durham (det eneste laget som har slått – eller tatt poeng mot – United i ligaen), Reading, Liverpool og Everton, og det var sistnevnte lag som var kveldens motstander.

Siden det var snakk om toppdivisjonsmotstand, og siden United gjorde det så godt, så sa Casey Stoney etter kampen at hun mente at dette var sesongens beste kamp.

Noen endringer på laget

Everton ledes nå av Willie Kirk, som inntil for få uker siden var United-sjef Casey Stoneys assistent i United. I motsetning til United, så er Everton i toppdivisjonen, to plasser over nedrykksstreken (de var under streken før Kirk tok over). Vi la ikke merke til Kirk på benken i kveldens kamp, uten at vi foreløpig vet noe mer om grunnen til det.

United stilte med et litt annerledes lag denne gangen, med Lauren James som en slags falsk nier, mens kaptein Alex Greenwood var flyttet opp fra venstreback til midtbanen.

TILBAKE I STARTOPPSTILLINGEN: Jess Sigsworth, som ble hvilt fra start i helga.

United tar ledelsen

Det var United som begynte kampen best. Det var ikke en sjansetung start, men United presset Everton tilbake, og det var fullt fortjent da United tok ledelsen.

Jess Sigsworth holdt på ballen nede ved sekstenmeteren, Everton taklet ballen til Martha Harris, som på førstetouch slo et strålende innlegg som landet på hodet til Lauren James, som med en lekker heading ga United ledelsen.

LES OGSÅ: Vårt eksklusive intervju med Casey Stoney

United dobler

Fem minutter senere var det James’ tur til å være servitør.

Hun driblet seg frem og tilbake en stund, og rundlurte ganske mange Everton-spillere før hun slo inn, og inne i feltet var Leah Galton, som headet inn sitt første mål for klubben – den var ikke ferdigscoret heller, for hun måtte bakover for å få hodet på den.

Kort tid etterpå var også Amy Turner nære ved å score, da vinden tok hennes innlegg, og nesten gjorde det til et utrolig langskudd.

Etter litt over en halvtime fikk United også et mål annullert: Alex Greenwood slo en nydelig corner, og Lauren James headet ballen i mål, men linjedommer Massey mente at James brukte armene for mye for å vinne duellen i feltet. Greenwood slo for øvrig en rekke gode cornere mot klubben hun startet i.

3-0 til pause

United hadde rett og slett svært god kontroll på kampen – Everton kom seg nesten ikke over midtstreken.

Det var derfor helt fortjent da United økte til 3-0 i det 38. minutt.

Leah Galton skaffet frispark, og Katie Zelem har vist seg som en god frisparkskytter, og viste seg igjen som det her. Hun skrudde ballen i mål til 3-0, som også var pauseresultatet.

Jevn andreomgang

Everton var definitivt bedre med i andreomgangen, og spesielt introduksjonen av Boye-Hlorkah hjalp for de blå – i tillegg hjalp det at Everton hadde medvind i andreomgangen.

Det ble også ganske høy temperatur i løpet av andreomgangen, der det brøt ut en liten slåsskamp på banen etter at en Everton-forsvarer på meningsløst vis sparket Amy Turner. Everton slapp unna det røde kortet, men de slapp ikke unna United-spillernes vrede, og den dårlige stemningen fortsatte utover kampen.

På banen skapte begge lag omtrent like mange sjanser i andreomgangen, og dermed fikk også Uniteds mer defensive spillere en sjanse til å skinne, med oppofrende og godt forsvarsspill.

I en kamp der vinden ga lagene en fordel i hver sin omgang, så var det kun United som klarte å utnytte det, og United vant dermed gruppa si, og er i kvartfinalen av ligacupen. Trekningen skjer – etter det vi skjønner – på tirsdag.

HAR GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYD: Casey Stoney.

Everton 0–3 (0-3) Manchester United

Haig Avenue
FA Women’s League Cup

Mål: 0-1 Lauren James (12.), 0-2 Leah Galton (17.), 0-3 Katie Zelem (38.).

Manchester United: Chamberlain; Smith, A.Turner, M. Turner, Harris; Greenwood (C), Zelem, Green; Galton (Toone, 91.), James (Hanson, 75.), Sigsworth.
Ubenyttede innbyttere: Palmer, Ramsey, Devlin, Arnot, Salmon.

LIVE:

(Enkel liveoppdatering – hovedsaklig eventuelle mål, bytter og røde kort.)

1: Kampen er i gang.

12: MÅL! Lauren James med fin heading etter et nesten like fint Martha Harris-innlegg. United klart best hittil.

17: MÅL! Leah Galton header inn 2-0, nok en gang en fin heading! Forarbeidet til Lauren James var også strålende.

33: United får et mål annullert. Dommeren indikerte ingenting først, og MUTV-kommentatorene mener det var en feilaktig avgjørelse å annullere.  Det var en strålende Greenwood-corner som Lauren James headet inn.

38: MÅL! United får frispark like utenfor sekstenmeteren, og Katie Zelem skrur ballen i mål. United har full kontroll. 3-0 til bortelaget!

45+4: PAUSE.

46: Kampen er i gang igjen! Ingen endringer på laget. United prøver å storme i angrep på Zdenek Zeman-vis! De av dere som har sett italiensk fotball, vet kanskje hva vi snakker om.

60: Everton med noen sjanser nå. Bedre med. Gult kort på Alex Greenwood.

61: En liten slåsskamp mellom de to lagene nå. Ender med gult kort til både Jess Sigsworth og en Everton-spiller.

75: Kirsty Hanson kommer inn for Lauren James. Nok en god kamp av James! Banens beste i førsteomgang.

90: Katie Zelem får gult kort.

90+1: BYTTE: Ella Toone kommer inn for målscorer Leah Galton.

90+5: BYTTE: Jess Sigsworth erstattes av Charlie Devlin.

SLUTT. 

Powered by Labrador CMS