– Det er grunn til å frykte oss

Everton-fansen tror de vil ødelegge for United søndag.

Publisert Sist oppdatert

United leder Premier League – fem poeng foran Manchester City.

Går det som Evertons norske supporterleder, Helge Grunnevåg, tror, vil ikke United klare sin del av jobben denne helga.

– Jeg tror det er grunn til å frykte oss.

– Everton har denne sesongen vært som vi alltid har vært. Vi har tapt mot hvem som helst før jul, men slått hvem som helst etter jul.

– Etter den begredelige 2. omgangen på Wembley sist (tap mot Liverpool i FA-cupen), den verste Everton-omgangen vi kanskje har sett på mange år, så tror jeg spillerne vil hevne det.

– Jeg tror de vil gå ut i 110, og har tro på en 1-0-seier. Vi slo United hjemme for et par år siden, og selv om vi da ikke har vunnet på Old Trafford siden tidlig på 90-tallet så føler jeg faktisk at vi har fått litt tak på United. Vi har vært på høyde spillemessig.

Gode forsterkninger

Everton forsterket med Uniteds Darron Gibson, Rangers-spiss Nikola Jelavic og Tottenhams Steven Pienaar i januar.

Det første til en voldsom opptur.

Everton har kun tapt mot Liverpool og Arsenal etter 11. januar, og fra en 17. plass – 20. november – er laget nå oppe på en sterk 7. plass.

Grunnevåg gir mest av æren til Steven Pienaar – som altså gjorde comeback i Everton-trøya etter et mindre vellykket opphold t i Tottenham.

– Han har vært den kreative biten som har manglet etter at vi solgte Mikel Arteta.

– Når det gjelder Jelavic så var jeg litt skeptisk til ham. Man vet aldri helt hva som kommer fra Skottland. Men han har vist seg som en klok spiller. Kanskje er han den spissen Everton har savnet i alle år. Før FA-cupen sist stod han med 41 mål totalt for Everton og Rangers. 38 av de målene har han scoret på første touch.

– Darron Gibson har også vært god. Han har blitt bedre og bedre.

– Var du skeptisk til ham?

– Nei. Det vi har fått fra United de siste årene har vært bra. Vi trengte også spillere og vi fikk ham forholdsvis billig. Jeg visste faktisk ikke så mye om ham, annet enn at han hadde en voldsom skuddfot. Men han har blitt bedre og bedre.

– Vil ende foran Liverpool

Akkurat som Paul Scholes for United, så har faktisk ikke Darron Gibson tapt en seriekamp for Everton så langt. Tapet mot Liverpool i FA-cupen forrige helg var hans første på 12 kamper som Everton-spiller.

Med United-spilleren på laget har Everton dermed passert rival Liverpool på tabellen.

– Hva er målet for resten av sesongen?

– Å ende foran Liverpool, det betyr alt. Om Liverpool hadde endt på 21. plass, så ville en 20. plass holdt for oss, sier Grunnevåg.

– Men når vi ligger der vi ligger så havner det om å ende høyest mulig og foran Liverpool.

– Og legg til at vi holder med Chelsea i FA-cupfinalen.

Evertons norske supporterklubb har cirka 880 medlemmer, og det tallet har vært stabilt over lang tid. Vil du sjekke nettsiden så er den evertonfc.no.

Powered by Labrador CMS