– Må utnytte stallen

VIDEO Rio Ferdinand forsvarte managerens beslutning om å sende et ungt og urutinert mannskap ut på den blytunge Wembley-matten.

Publisert Sist oppdatert

Ferdinand selv, og midtstopperpartner Nemanja Vidic, var de to eneste faste førstelagsinnslagene, i et mannskap som likevel ga Everton kamp helt til siste slutt.

Men den 30 år gamle forsvarsspilleren var absolutt ikke interessert i å bite på åtet da en Sky Sports-journalist spurte ham om laguttaket tydet på "manglende respekt for FA-cupen som turnering".

– Mener du at spillerne ikke er gode nok, parerte Ferdinand, før han fortsatte ved å forklare hvorfor mange av de faste spillerne var fraværende idag.

– Nå er det ikke slik at vi kun kjemper på én front. Vi er med i flere turneringer, og da kan man ikke bruke de samme spillerne hver eneste uke. Vi har en bred stall som vi er nødt til å benytte oss av. Der finnes tross alt grunner for å ha en stor spillertropp.

Ferdinand roste ellers lagets unge spillere for innsatsen i en kamp som altså endte med nederlag etter forlenget spilletid og straffekonkurranse. Han medga at det kanskje var Uniteds tur til å ryke, etter tross alt å ha avgjort både fjorårets Champions League og årets Ligacup fra 11-meteren.

– Selv om vi er skuffet idag, er det likevel noe positivt å ta med seg. De yngre spillerne viste seg verdige til å spille i Manchester United-drakten. Gutter som Welbeck, de to tvillingene (Rafael og Fabio), Gibbo (Darron Gibson), ja alle sammen, også Kiko (Federico Macheda), som bare er 17 år gammel. Med andre ord, der er mye positivt å ta med seg fra dagens kamp.

– Man kan heller ikke bestandig vinne straffesparkkonkurranser. Selv om vi i de senere årene har vært så heldige å gå seirende ut av noen slike, kan man ikke bestandig vinne, gjentok han.

Se Rio Ferdinand på ekstern a fra Sky Sports

Powered by Labrador CMS