– Tror på seier

Lederen for ESCNB, Helge V. Grunnevåg, er optimistisk foran søndagens kamp, men han understreker at det vil bli tøft.

Publisert Sist oppdatert

Everton Supporters Club Norwegian Branch eller ESCNB som den ofte blir kalt, ble stiftet i 1986 og er Evertons offisielle supporterklubb i Norge og tilknyttet Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF). Lederen for ESCNB er Helge V. Grunnevåg, og supporterklubben består av 600 medlemmer, med en årlig kontigent på 200/100 kroner. Klubbens hjemmeside heter Evertonfc.no og er vel verdt turen innom.

Men over til det dette egentlig skal handle om – søndagens møte mellom våre to stolte klubber:

Uten å dvele for mye med fortiden; du uttalte i desember at David Moyes var rett mann for Manchester United. Står du fortsatt ved det – eller mener du sparkingen av Moyes og ansettelsen av Louis van Gaal var for det bedre for klubben?

– Ja, det står jeg fortsatt ved. Jeg mener han burde fått mer tid. Og hvis det stemmer det som kom frem i ettertid at spillerene nesten på forhånd hadde bestemt seg for at Moyes var feil mann, så er det i seg selv kanskje noe av problemet til United etter at Sir Alex Ferguson gikk av.

I løpet av de siste 22 møtene mellom disse klubbene på Old Trafford har Everton bare vunnet én av dem – men i fjor vant de både hjemme og borte. Hvordan er optimismen foran søndagens oppgjør?

– Optimismen er bra og jeg føler at vi er på vei i riktig retning, selv om vi fortsatt sliter med skader og tett kamp program. Lagene som møtes har begge slitt i perioder, og det laget som vinner denne kan fort oppleve at alt snur med seier i dag.

Hva følte du før Phil Jagielkas utligning mot Liverpool – og ikke minst, hva følte du etter?

– Jeg hadde faktisk hele tiden trodd på at utligningen ville komme. Men at den skulle komme på det viset den gjorde hadde jeg ikke helt forventet. Følelsen etterpå var stor, og den ble jo bare enda større når Liverpool-fansen følte det som ett ran. Men spøk til side, så føler jeg at uavgjort var ett fair resultat kampen sett under ett.

Everton har hatt en trøblete start på Premier League, og har sluppet inn 14 mål på seks kamper. Men på en annen side har dere manglet spillere som Ross Barkley, Steven Pienaar og Seamus Coleman i deler av sesonginnledningen. Hadde tabellplasseringen sett lik ut uten skadene?

– Jeg tror nok vi hadde plukket mer poeng med en skadefri tropp, men hvor mye mer er vanskelig å si. Vi slipper inn for mange mål, og det er for mange personlige feil som er en av grunnene til dette. Så akkurat det føler jeg ikke har veldig mye med skadene å gjøre.

Roberto Martinez uttalte på fredagens pressekonferanse at United vil gjøre det godt denne sesongen – tror du det samme?

– De vil nok gjøre det bedre enn i fjor, men topp 4 kan bli tøft. United står midt oppi ett generasjonsskifte slik jeg ser det, og det vil nok ta litt tid før United er tilbake på topp. Men at de kommer tilbake på topp tviler jeg ikke på.

Og over til noe helt annet; hvordan ønsker du at Roberto Martinez matcher laget i Europa League? Etter en god førstesesong i fjor, er målet å nå så langt som mulig i Europa League, eller å nå topp fire-plassering og kvalifisere til Champions League?

– Nytt av året er jo at vinneren av Europa League får plass i CL. Det gjør jo at det blir litt mer eksklusivt å vinne den. Vi har stor nok stall til å klare å komme langt, men vi tåler ikke for mange skader. Jeg føler Roberto Martinez har matchet laget riktig til nå, og det er jo her vi ønsker å være – å spille i Europacupen og samtidig så gjør vi det godt i ligaen. Så jeg vil si at det er viktig å komme så langt som mulig i Europa og så høyt som mulig i ligaen.

Til slutt: Tør du å spå Everton-laget, resultat – og kanskje til og med målscorere?
– Jeg tørr ikke å spå laget, da det er for usikkert angående skader osv. Men jeg tror vi vinner 1-0, hvor Eto’o bli målscorer.

Powered by Labrador CMS