montse

United møter tre verdensmestere i kvartfinalen

Publisert Sist oppdatert

United har slått 1. plassen (Barcelona), 4. plassen (Real Sociedad) og 5. plassen (Betis) i Europa League, og i kvartfinalen venter den nåværende 13. plassen (!!) – Sevilla, som altså holder til i samme by som Betis.

Det ble klart etter fredagens trekning.

Se Uniteds terminliste her.

At Sevilla bare ligger på 13. plass viser tydelig at laget har slitt denne sesongen, men samtidig kommer man ikke unna at de regnes som de store Europa League-spesialistene. De har vunnet turneringen seks ganger, senest i 2019/20-sesongen, da de også slo Ole Gunnar Solskjærs United i semifinalen.

De har faktisk vunnet turneringen fire av de ni siste sesongene.

Denne sesongen startet Sevilla i Champions League, men de røk ut i gruppespillet, blant annet etter kamper mot Manchester City og Borussia Dortmund. Det er verdt å merke seg at de røk 0-4 hjemme og 3-1 på bortebane mot City.

Dermed ble det Europa League-spill, der PSV Eindhoven først ble slått med 3-2 sammenlagt, før tyrkiske Fenerbahce ble slått med 2-1 sammenlagt i 8. delsfinalen.

Borteformen virker imidlertid ikke topp. Sevilla tapte borte både mot Fenerbahce og PSV, og de har faktisk ikke har vunnet borte i Europa denne sesongen. Da inkluderes en bortekamp mot FC København i Champions League-gruppespillet.

Laget trenes av argentinske Jorge Sampaoli, som tidligere også har trent det argentinske landslaget og franske Marseille.

sampa32

Resultatene har imidlertid vært variable, selv om de har kjente spillere som Alex Telles (lånt inn fra United), Bryan Gil (lånt inn fra Tottenham), Erik Lamela (kjent fra Tottenham), Ivan Rakitic (tidligere Barcelona), Suso (tidligere AC Milan) og Lucas Ocampos. Så vidt United.no kjenner til så kan Telles spille mot United.

Helt på topp finnes også marokanske Youssef En-Nesyri, som var sentral da Marokko kom til VM-semifinalen i desember.

Sevilla har faktisk fem VM-semifinalister i troppen, og tre verdensmestere – Alejandro “Papu” Gómez, Marcos Acuña, and Gonzalo Montiel. De to sistnevnte spilte også i VM-finalen.

Hvorfor sliter de likevel? Tidligere har de vært eksperter i overgangsmarkedet, med Monchi, men nå har de truffet litt dårligere. Salgene av Diego Carlos og Jules Kounde forrige sommer hjalp heller ikke.

Manager Sampaoli overtok for sparkede Julen Lopetegui i oktober, etter en rekordsvak ligastart, men altså uten at det har løst flokene.

Sevilla har i kampene mot topplagene denne sesongen tapt 2 x 3-0 mot Barcelona, tapt 2-0 og 6-1 mot Atletico Madrid og tapt 3-1 mot Real Madrid.

For ordens skyld – de spilte 1-1 borte mot Betis i høst.

Sevillas siste resultater:

Skjermbilde 2023-03-17 kl. 13.29.43

Spanske eksperter mener at Sampaoli har gjort en del rare valg, også taktisk, og at laget sjelden imponerer defensivt.

Utgangspunktet er imidlertid ikke så lett, da sammensettingen av laget rett og slett virker dårlig. I tillegg har det vært trøbbel på høyere nivå i klubben. Det går igjen hos ekspertene.

Så gjenstår det å se om klubben som er de store Europa League-ekspertene selv klarer å kopiere tidligere utgaver også med nåværende gjeng, eller om United er laget som avslører dem – som Erik ten Hags menn har gjort med atskillig bedre La Liga-lag denne sesongen.


MEDLEMSTILBUD: Bestill billett her!


 

Powered by Labrador CMS