attemann

Kun to har overlevd fire år og tre semifinaler

Publisert Sist oppdatert

United har spilt i to Europa League-semifinaler de siste årene.

Først var det et dobbeltoppgjør mot spanske Celta Vigo våren 2017. Deretter var det enkeltoppgjøret på nøytral bane mot spanske Sevilla i Tyskland i august 2020.

Tre-fire endringer fra fjorårets semi?

Selv bare åtte måneder etter Sevilla-kampen ligger det an til et forsterket United-lag torsdag, men kanskje blir det bare to, tre eller fire endringer fra de elleve som løp utpå mot Sevilla.

Uniteds lag mot Sevilla i 2020: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams – Pogba, Fred – Greenwood, Fernandes, Rashford – Martial

Anthony Martial er imidlertid ute med skade, og erstattes kanskje av Edinson Cavani. Brandon Williams var inne for en skadet Luke Shaw, som nå er tilbake, mens Scott McTominay egentlig kun var benkesliter i august.

Det betyr at han spilte i den ubetydelige returkampen mot LASK Linz, men kun fikk ett minutt i kvartfinalen mot FC København og var ubenyttet reserve mot Sevilla.

Så gjenstår det å se om det blir David de Gea eller Dean Henderson som skal vokte buret.

Ni endringer fra 2017?

Ser man tilbake til Europa League-semifinalene mot Celta Vigo i 2017 så ser man fort hvor store endringer det har vært i United-troppen de siste fire årene.

Det er kun to spillere som ligger an til å starte torsdag som også spilte mot både Sevilla og Celta Vigo – Paul Pogba og Marcus Rashford.

MATCHVINNER BORTE: Kaptein Antonio Valencia kastet seg over Marcus Rashford etter at 19-åringen ble matchvinner borte i Spania i den første kampen.

Eric Bailly spilte mot Celta Vigo i 2017, men var ubenyttet reserve mot Sevilla og må sies å være høyst usikker som et alternativ fra start også mot Roma torsdag.

Sju av de åtte andre som spilte mot Celta Vigo er imidlertid borte fra United nå, mens nummer åtte er satt på sidelinjen.

Disse startet kampene mot Celta:

Sergio Romero (34) – Er fortsatt i United, men er på vei ut av klubben. Venter nå egentlig bare på at kontrakten utløper i sommer slik at han kan skrive under for en ny klubb.  Er ikke registrert for spill i Europa denne sesongen

Antonio Valencia (35) – Spiller nå for Quretaro i Mexico, etter at han forlot United sommeren etter at Ole Gunnar Solskjær kom inn. Den meksikanske klubben er hans andre etter at United ikke fornyet kontrakten hans.

Eric Bailly (27) – Skrev akkurat under på en ny fireårskontrakt med United, selv om han aldri har hatt så mye tillit etterpå som han hadde i akkurat denne 2016/17-sesongen under José Mourinho.

Daley Blind (31) – Dro tilbake til Ajax der han har kunnet feire tre ligagull på rad, samtidig som han har hatt en fast plass på Nederlands A-landslag. Fikk også med seg en Champions League-semifinale, og kan egentlig altså se tilbake på bedre fotballdager i Ajax enn det har vært i United i de samme tre årene.

Matteo Darmian (31) – Det går mot ligagull med Inter for Darmian, selv om han bare har startet i fire av lagets Serie A-kamper denne sesongen. Spilte mye for Parma sesongen etter at han forlot United, men har etterpå spilt en mer perifer rolle i lagene sine. Det må imidlertid sies at Darmian har blitt matchvinner i to av de fire siste Inter-kampene.

interdam
MATCHVINNER I HELGA: Matteo Darmian etter at han ble matchvinner i helgas kamp for Inter.

Marouane Fellaini (33) – Var bestemann i returkampen mot Celta Vigo da United sikret finaleplassen. Holder fortsatt til i Kina, der han har vært innbytter i de to første ligakampene i den nye sesongen. Belgieren ble imidlertid matchvinner på overtid i den andre kampen – på samme måte som vi husker ham fra United.

Se det målet her.

Ander Herrera (31) – Dro videre til Paris St. Germain da United brukte for lang tid på å tilby ham ny kontrakt. Kan ikke sies å være fast hos den fransk giganten, men er en viktig brukke i rulleringssystemet deres – og var også på banen i løpet av begge Champions League-kvartfinalene mot Bayern.

Paul Pogba (28) – Fortsatt en nøkkelbrikke for United, selv om det er noe usikkert hva som skjer med ham i sommer og ikke minst etter neste sommer igjen da kontrakten hans utløper.

Jesse Lingard (28) – Utlånt til West Ham, og kan han spilt sin siste United-kamp. Det rapporteres i alle fall at han er sterkt ønsket videre i London-klubben også etter sesongen.

Marcus Rashford (23) – Har utviklet seg til å være en nøkkelspiller i Solskjærs United. Var altså bare 19 år gammel under kampene mot Celta Vigo (og Ajax) våren 2017.

Henrikh Mkhitaryan (32) – Spiller nok også torsdag – men da MOT United, for Roma, etter at reisen etter United gikk via Arsenal og til Serie A-klubben. Har imidlertid spilt en noe mindre viktig rolle for Roma de siste ukene, etter å ha vært veldig sentral og god høsten 2020.

Powered by Labrador CMS