Et være eller ikke-være

Med bare to runder igjen av høstens Europa League-gruppespill er Uniteds videre skjebne fortsatt uavklart.

Publisert Sist oppdatert

José Mourinhos mannskap befinner seg på tredjeplass i Gruppe A, bak Fenerbahçe og Feyenoord, og står altså i fare for å ryke ut av turneringen før den har kommet skikkelig igang.

Trøsten får være at det kun skiller ett poeng opp til de to topplagene, og at skjebnen fortsatt ligger i egne hender. Men, det er virkelig alvor nå. Få venter annet enn at hjemmesterke Fenerbahçe sikrer seg avansement når de får besøk av tabelljumbo Zorya på torsdag ettermiddag. Skjer det, må vi regne med at Uniteds håp om billetter til utslagsfasen står og faller på at laget gjør jobben til fulle mot Feyenoord. Den kampen starter et par timer etter kampslutt på Şükrü Saracoğlu, og kan fort bli preget av resultatet derfra.

GettyImages-609510064
Rotterdam, 15. sep. 2016: United taper 0-1 mot Feyenoord og kommer skjevt ut i gruppespillet.

Under slike omstendigheter, hvor vi altså har lagt Fenerbahçe-avansement til grunn, kan det slås fast at et nytt United-nederlag mot Feyenoord, slik det skjedde i Rotterdam for vel to måneder siden, vil bli skjebnesvangert. Da vil løpet være kjørt, og det må konstateres nok en mislykket Europa-kampanje for Manchester United. 

Skulle det derimot bli poengdeling på Old Trafford, vil det – om ikke annet – kunne holdes et visst liv i håpet om avansement. Det vil imidlertid betinge tre poeng mot Zorya Luhansk på iskald ukrainsk jord i desember, og at bortesvake Fenerbahçe samtidig tar seg av Feyenoord i Rotterdam.
Alt annet enn et drømmescenario foran gruppespillets siste runde.

Fakta:

  • Hvis Fenerbahçe vinner sin kamp og United taper, vil Fenerbahçe være videre
  • Hvis både Fenerbahçe og Feyenoord vinner sine kamper, vil United og Zorya være ute
  • Hvis Wayne Rooney scorer mot Feyenoord, vil han bli Uniteds mestscorende i Europa. I øyeblikket topper han sammen med Ruud van Nistelrooy (38 mål)

Hvor gode er så Feyenoord?

Vel, i september var de gode nok til å gå seirende ut av det omvendte oppgjøret mot et for kvelden tafatt United. Hjemme i Nederland toppet de Eredivisie suverent etter full poengpott på sesongens til da fem ligakamper. Siden den gang har det blitt ytterligere fem seire, pluss to uavgjorte og ett enslig nederlag. Det siste (0-1 mot Go Ahead Eagles like før landslagspausen i begynnelsen av måneden) indikerte imidlertid ingen påtakelig formsvikt, for i helgen ble resultatet etterfulgt av solide 3-0 over PEC Zwolle. Det holdt til fortsatt lederposisjon, men bare med to poeng foran jagende Ajax.

I tillegg til innsatsen i ligaen har Feyenoord vunnet (1-0) og spilt uavgjort (1-1) mot Zorya i Europa League, og tapt mot Fenerbahçe (0-1) i Istanbul.

Situasjonen i Gruppe A foran torsdagens runde:

unspecified-19

 

 

Powered by Labrador CMS