– Den tøffeste jobben ble gjort

Avisene tror United sikret seg et utgangspunkt som gir avansement.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet litt av hva de engelske journalistene fokuserer på etter torsdagens 1-1-kamp i Russland.

The Times, Paul Hirst:

“Away goal helps United survive bumpy ride”

Paul Hirst

Hvis Jose Mourinho noen gang merker at spillerne mangler litt motivasjon for å kvalifisere seg til Champions League, så kan han nå bare minne dem på den utrivelige, kalde kvelden de hadde i sandkassa i sørlige Russland torsdag kveld. (…)

På papiret ser dette resultatet litt flaut ut for United (…), men realiteten er at det var et ok resultat. (…) Han hadde også grunn til å være fornøyd. Ingen spillere ble skadet, og United kom seg hjem med et bortemål, et mål som burde være nok til å sikre avansement i neste torsdags returkamp på Old Trafford.

Spillerbørsen i The Times:  S Romero 7 — P Jones 6, C Smalling 6, M Rojo 6 — A Young 6, A Herrera 6 (sub: M Carrick 90), M Fellaini 7, D Blind 7 (sub: A Valencia 90) — P Pogba 5, H Mkhitaryan 7 (sub: A Martial 67, 5) — Z Ibrahimovic 6

The Telegraph, James Ducker:

“United navigate difficult terrain to bring away goal back to Old Trafford”

James Ducker

Dette kom aldri til å bli en pen kamp å se på, og faktum er at det i lange perioder var direkte stygt. United gjorde imidlertid det de måtte gjøre. Foruten noen veldig slitne bein på slutten så slapp de også unna skader (…)

Så vil ikke Mourinho vite hvor mye denne kampen kostet før han ser spillerne i aksjon igjen mot Chelsea mandag kveld. (…)

Hvis United vinner Europa League denne sesongen så vil de også ha gjort det på vanskelig vis. De har reist over 15.000 miles så langt med turer til Istanbul og Odessa før denne. (…) United virket slitne utover i 2. omgang, men de har likevel funnet måter å få jobben gjort på. De har tross alt bare ett tap på sine siste 28 kamper. (…)

Banen var så hard at det nesten var som å spille på betong, og vinden var kald og bitende. (…) Mourinho er imidlertid pragmatisk og la en ny plan for å overvinne forholdene. 3-4-2-1-systemet ga også mening. (…)

GA MENING: Systemskiftet i Russland.

Daily Mail, Chris Wheeler:

Dette var alt det Jose Mourinho misliker med Europa League – torsdag kveld, en sliten arena i øst-Europa og en ujevn matte. (…) Ingen visste hvor ballen ville sprette, og Mourinho var til slutt fornøyd med resultatet.

Det gjenstår fortsatt et stykke arbeid på Old Trafford neste uke, men det føltes som om den tøffeste delen av jobben er gjort.

The Independent, Tim Rich:

Da Jose Mourinho så for seg det å være Manchester United-manager så tenkte han nok på hvordan det ville bli å lede dem ut på Europas største arenaer. Det sier sitt om klubbens forfall at han torsdag kveld befant seg på en liten stadion i ytre Russland.

Likevel, når man skal analysere Mourinhos tid i United, så står kanskje torsdagen igjen som en like god Europa-kveld som hvilken som helst annen. (…)

Rostovs hjemmeform har vært såpass god at det var mulig å tenke seg at United kom til å tape stort her, men på Old Trafford bør United nå klare å avansere til kvartfinalen.

Manchester Evening News:

Spillerbørs: Alle 7, unntatt Jones, Blind, Martial og Herrera med 6 og Paul Pogba med 5.

Powered by Labrador CMS