PREVIEW: United – Feyenoord

Les deg opp på situasjonen før Europa League-oppgjøret torsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Det er en dårlig skjult hemmelighet at både United-spillere, fans og managere bryr seg en smule mer om suksess i Europa League enn det de gir uttrykk for.

Selv om det anses som en turnering for «de nest beste» har turneringen de siste årene vunnet noe terreng, særlig med tanke på Champions League-gulroten i enden. Følgelig har også Mourinho tatt ut forholdsvis sterke mannskap i de fire første kampene.

Dette til tross har resultatene vært varierende. United har vært gode hjemme, og ekstremt svake borte. De røde djevlene skal torsdag kveld ikke bare revansjere tap, men også vise at de hører hjemme ute i Europa.

Med tap er nemlig United etter all sannsynlighet ute av turneringen.

Kampen starter klokken 21.05, og sendes på MAX i Norge, Kanal 9 i Sverige, og 6’eren i Danmark (Kampen kan også streames via Dplay).

Tabellen i Europa League-gruppa, før torsdagens kamper:

  1. Fenerbahce 7p, 5-6 i mål
  2. Feyenoord 7p, 3-2 i mål
  3. Manchester United 6p, 6-4 i mål
  4. Zorya 2p, 2-4 i mål

Dommer: Torsdagens dommer heter Manuel Gräfe, fra Tyskland. Den Berlin-baserte dommeren dømmer primært Europa League, der han har dømt de øvrige engelske lagene i turneringen (Southampton og West Ham) én gang hver, samt Bundesliga.

Manchester United

zalt
TILBAKE: United stilte uten Zlatan fra start sist de møtte Feyenoord, uten særlig suksess. Torsdag ventes det at han er tilbake på topp når kampen blåses i gang på Old Trafford.

De røde djevlene kommer rett fra en sterk prestasjon mot Arsenal, der de fikk vist at årets mannskap er i stand med å hamle opp med storlagene. Det endte imidlertid dessverre med poengdeling. Det holdet ikke da, og det vil ikke holde torsdag.

Skader og suspensjoner: Zlatan Ibrahimovic er igjen tilgjengelig for spill etter å ha sonet karantene (som uansett ikke ville trådd i kraft i Europa League) mot Arsenal. Chris Smalling og Eric Bailly er fortsatt ute. Ellers er dette troppen, ifølge BBC.

De Gea, Romero, Blind, Jones, Darmian, Fosu-Mensah, Rojo, Shaw, Carrick, Fellaini, Herrera, Mkhitaryan, Lingard, Mata, Pogba, Schneiderlin, Young, Ibrahimovic, Depay, Martial, Valencia, Rashford, Rooney.

Sist United møtte Feyenoord ble det 1-0-tap etter en generelt tam prestasjon, da stilte United med følgende ellever:

De Gea; Darmian, Blind, Bailly, Rojo; Herrera, Schneiderlin, Mata, Pogba, Martial, Rashford.

Endelig en ny start for Mkhitaryan?

I britisk presse handler det meste i forkant av Feyenoord-kampen om hvorvidt Mkhitaryan starter torsdagens kamp eller ikke. Mourinho har lovet at han er involvert, men han har ikke gitt noen start-garanti.

Les også: Dette sier Mourinho før kamp.

Armeneren var en av Europas mest spennende spillere forrige sesong, men han har foreløpig vist lite i United-drakt. Sist han startet en kamp ble han byttet ut etter 45 minutter, mot Manchester City.

mkh

En spiller som har vært i en lignende situasjon lenge er forøvrig Memphis Depay. Nederlenderen forventer nok også å få muligheten torsdag, særlig med tanke på at Mourinho har lovet at EL skal være en arena der «reservene» skal få prøvd seg.

Kanskje får vi også se Timothy Fosu-Mensah i aksjon igjen? Alt avhenger av hvordan Mourinho vektlegger denne matchen mot kampen mot West Ham på søndag.

Feyenoord

De røde og hvite fra Rotterdam topper foreløpig tabellen i nederlandsk Æresdivisjon, to poeng foran erkerival Ajax.

“Med tap er United ute av Europaligaen, dersom Fenerbahce også vinner.”

Denne tabelltoppen har de inntatt godt hjulpet av danske Nicolai Jørgensen, som er toppscorer med 8 mål på Nederlands høyeste nivå så langt. Dansken har scoret like mange som sin United-linkede kollega Kasper Dolberg, men har to flere assister.

Nederlenderne er smertelig klare over at de, i likhet med United, sannsynligvis er avhengige av seier i denne kampen for å avansere i Europa League. Slik ståa er nå, vil United være ute med tap mot Feyenoord og Fenerbahce-seier i kampen to timer tidligere.

feyenoord

Se også opp for: Dirk Kuyt. De fleste av oss husker kanskje da den omskolerte spissen scoret hattrick mot United i 2011, og nederlenderen har ikke glemt gamle kunster. Fem mål har han nettet i Æresdivisjonen så langt.

Statistikk

  • United har møtt Feyenoord tre ganger. To ganger har det endt med seier, men sist endte det altså med tap.
  • United er blant de mestscorende i EL så langt, mens bare 13 lag har scoret færre enn Feyenoord. Feyenoord er også blant lagene som har færrest forsøk på mål (både mellom og utenfor stengene).
  • United er blant turneringens mest ballbesittende lag, med sine 60%. Feyenoord har som regel ballen mindre enn motstanderne sine, med sine 48 prosent.

Diskusjon:

Kampen diskuteres selvsagt allerede på Unitedforumet.no, forumet vårt. Ta en titt og bli med i diskusjonen der du også.

Scoringsvarsel:

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

 

Powered by Labrador CMS