Dette var lagene redaksjonen ville unngå

Redaksjonen kom før trekningen med sine drømme- og marerittmotstandere i åttedelsfinalen i Europa League.

Publisert Sist oppdatert

Tobias Hafrom, journalist

– Det absolutt beste hadde vært Molde. Da tenker jeg både sportslig og utenomsportslig. Bortekampen vil ikke bli spilt i Norge på grunn av smittesituasjonen, og selv om United er et bedre lag enn Molde, kunne det blitt tøffere enn mange tror på kunstgress. Solskjær mot gamleklubben er grunn nok til å håpe på klubben fra rosenes by.

– Det verste hadde vært Tottenham eller Arsenal. Utenom United anser jeg de to som favoritter i turneringen av de gjenværende lagene. Jeg er såpass kynisk at jeg alltid ønsker meg lettest mulig trekning. Så får man heller håpe at de to London-klubbene trekker hverandre.

– Lag fra Italia og Ukraina vil jeg også se at United unngår.

Lars Morten Olsen, US-redaktør

– Antakeligvis er jeg en av de få som ikke ønsker Molde som motstander. Grunnen er rett og slett at det vil være synd og skam at en sånn «én-gang-i-livet-mulighet» vil være uten tilskuere. Jeg vil heller ha denne publikumsgodbiten til gode.

– Derimot er Glasgow Rangers øverst på ønskelisten. Det står respekt av resultatene deres så langt i turneringen med blant annet uten tap for lag som Benfica og Royal Antwerp, men det er likevel en motstander United bør kunne slå over to kamper. Det er kort reise, og sist men ikke minst er det en gyldig mulighet til å gi enda et stikk til Steven Gerrard.

– Granada, Slavia Praha og Young Boys er også motstandere jeg takker og bukker for.

– Merkelig med ingen franske eller tyske lag i åttedelsfinalen, men det er nok av tøffe motstandere. Verste lag å trekke for Solskjær & Co. er Freds gamle arbeidsgiver Shakhtar Donetsk. Det vil innebære en lang og slitsom reise til Ukraina i et fra før hektisk kamppgrogram. Shakhtar nådde semifinalen i Europa League i fjor, og står med fire strake seriemesterskap. Akkurat som med Fred er det mye brasiliansk i Shakhtar, blant andre offensive Tete og Dodo.

– Shakhtar er marerittmotstanderen, men jeg styrer også gjerne klar av Arsenal, Tottenham og Ajax.

Eivind Brennhovd Holth, journalist

– Alle er vel enige om at en trekning mot Molde vil gi Europa League litt sårt tiltrengt krydder. Samtidig må det sies at Solskjær har alt å tape mot gamleklubben. Romsdalingene vil aldri gi seg uten kamp mot sin egen legende.

– Jeg er kjedelig og tror en «enkel» kamp mot Granada eller Young Boys kan gi Solskjær muligheten til å rotere på laget som mot Real Sociedad. Storkampene kan vente til kvartfinalen.

– Arsenal, Tottenham, Shakhtar Donetsk, Dynamo Kiev og Dinamo Zagreb bør unngås.

Powered by Labrador CMS