betis

– Kanskje det laget som har gitt Barcelona og Real Madrid best kamp

Publisert Sist oppdatert

Det er klart for åttedelsfinale i Europa League når Real Betis kommer på besøk til Old Trafford.

Betis ligger som nummer fem i La Liga, og kommer fra et sterkt 0-0-resultat mot Real Madrid i helga.

TV 2-ekspert og La Liga-kommentator Simen Stamsø Møller spår to tøffe kamper for Manchester United, mot et lag som i hvert fall for de største spanske kanonene har vært en tøff nøtt å knekke denne sesongen.

– Jeg tror det kommer til å være en ganske defensiv tilnærming fra Real Betis, som har lyktes godt i kampene mot Barcelona og Real Madrid denne sesongen. Det er kanskje det laget som jevnt over har gitt de to lagene best kamp. Det har vært ganske jevne og seige kamper, sier Stamsø Møller til united.no.

– Pellegrini er en ringrev som vet hva som skal til i de store kampene, og justerer på en måte risikoen i spillet deretter. Og det er de flinke til. De kan slippe inn null mot Real Madrid, og så kan de slippe inn fire mot Celta når de åpner seg mer.

LES OGSÅ: Dette er Betis-sjefen alene om

– Det er grunn til å tro at kampene mellom United og Betis kan bli litt låst og vanskelig til tider, men jeg vil si at Betis omtrent er et Premier League-lag som er midt på treet.

Rayo Vallecano v Real Betis - LaLiga Santander
– EN RINGREV: Manuel Pellegrini.

Slår tilbake etter Anfield-kollapsen?

For Uniteds del har denne sesongen totalt sett vært en stor opptur, selv om søndagens kamp mot Liverpool endte opp med en fullstendig kollaps.

Nå er det store spørsmålet hvordan laget vil respondere.

– Betis vil ha en voldsom motivasjon til en kamp som det her, det er jo sesongens høydepunkt til nå for dem. Og det er det kanskje ikke for Manchester United, så sånn sett er det en liten test for United, med tanke på mentaliteten deres. Men man ser for seg at United vil gjenreise seg nå og bare bevise at det som skjedde i helga bare var et arbeidsuhell, om man kan kalle det det, sier Stamsø Møller.

– Men de skal ikke dytte seg altfor mye ned før de nærmer seg samme nivå.

TV 2-EKSPERT OG LA LIGA-KOMMENTATOR: Simen Stamsø Møller.
TV 2-EKSPERT OG LA LIGA-KOMMENTATOR: Simen Stamsø Møller.

– Noe annet vil være en skuffelse

Hvis Stamsø Møller var i Ten Hags sko, ville han trolig kjørt et tilnærmet likt lag som mot Liverpool, for å se hva som virkelig bor i disse spillerne.

– Det er nesten så jeg ville sendt ut samme lag, for å virkelig teste dem. Det er jo uakseptabelt det som skjedde utover i den kampen. Én ting er at Ten Hag ikke maktet å stoppe den blødningen, men at spillerne ikke gjorde noe var litt mer bekymringsfullt, syntes jeg.

– Så jeg tenker at hvis man setter ut det samme laget, så får man se hva som er den virkelige reaksjonen. Men det naturlige er at det blir gjort 3, 4 eller 5 bytter. Men at de skal slå Betis på hjemmebane, er det ingen tvil om. Noe annet vil være en skuffelse, selv om de gjør 3, 4 eller 5 bytter.

LES OGSÅ: Slår Ten Hag og United hardt tilbake – igjen?

– Er det noen i Betis som United må passe ekstra godt på?

– Det er egentlig ikke det, akkurat nå. De har Fekir ute, som er den store eneren deres i sine beste stunder, men han er skadet. Så hadde de Alex Moreno som dro til Premier League, som er en veldig god venstreback.

Real Betis v Sevilla FC - LaLiga Santander
LANGTIDSSKADET: Nabil Fekir.

– De har en Borja Iglesias som er den store sterke spissen, som kan lage litt kaos, men de er litt blottet for store profiler akkurat nå. Et solid lag, et godt lag, med noen uglamorøse, argentinske verdensmestere inni der. Men det er ingen stjerner som skiller seg ut der akkurat nå.

– Det er kollektivet. Det er det som er viktig for Real Betis nå. Hvis det skal fungere og de skal ha suksess i Europa og mot formodning klare topp fire i La Liga, så er de helt avhengige at kollektivet fungerer til punkt og prikke, avslutter Stamsø Møller.

Kampstart på Old Trafford torsdag kveld er klokken 21.00.

Powered by Labrador CMS