Heggelund gleder seg til trequartista-duell og forteller om Zlatans flamme

Ekspertene finner mange grunner til å glede seg til gigantoppgjøret mellom Manchester United og Milan i Europa League.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er jo en klassiker, men begge ville nok helst hatt en enklere motstander som Molde eller Young Boys. Det blir en bra test for begge lagene, sier Per-Jarle Heggelund til united.no etter trekningen.

Lagenes forrige møte var i 2010, da tomålsscorer Wayne Rooney, Park Ji-sung og Darren Fletcher sendte mannskapet til Sir Alex Ferguson videre til kvartfinalen i Champions League med 4-0 på Old Trafford. Det var også den gangen David Beckham returnerte til Drømmenes Teater.

VENDTE HJEM: David Beckham fotografert på Old Trafford i 2010.
VENDTE HJEM: David Beckham fotografert på Old Trafford i 2010.

Mye har skjedd i både Manchester og Milano siden den gang.

– Pila peker nedover. De har allerede tapt fem kamper i 2021. I Serie A trenger de ikke å tenke på Scudettoen engang. De må se seg bakover for å berge topp fire. De har overprestert lenge og har nå blitt satt litt ned på jorda, sier Heggelund.

TV 2-kommentator Espen Ween er ikke i tvil om hvem han holder som forhåndsfavoritt før den første kampen på Old Trafford 11. mars.

– Milan har nok sitt fokus på ligaen. Det betyr ikke nødvendigvis at de stiller med et svekket lag, men jeg tror viljen i Europa League er hakket større i Manchester United enn den er i Milan. De har en bredere tropp også, sier Ween til united.no.

STJERNEKRIG: Romelu Lukaku og Zlatan Ibrahimovic har barket sammen i Italia.
STJERNEKRIG: Romelu Lukaku og Zlatan Ibrahimovic har barket sammen i Italia.

– Som å ansette Moyes, Pardew eller Allardyce

I en annerledes Serie A-sesong har Milan og Inter for første gang på mange år knivet om tabelltoppen. Forrige helg økte Inter avstanden til fire poeng med en 3-0-seier mot byrivalen.

Dermed er det allerede spørsmålstegn ved Stefano Pioli, som signerte en ny avtale forrige sommer.

– Det var litt som å ansette Moyes, Pardew eller Allardyce i en storklubb. Egentlig skulle Ralf Rangnick ta over, men Milan var så gode i coronaperioden med Zlatan i spissen at Pioli fikk fortsette. Han er en respektert trener som hadde stor suksess med Lazio for noen år siden, men han er nok ikke den langsiktige løsningen for Milan, forteller Ween.

MILAN-TRENER: Stefano Pioli har vært i Milan siden 2019.
MILAN-TRENER: Stefano Pioli har vært i Milan siden 2019.

– Zlatan vil spille til han er 45 år

For mange vil Zlatan Ibrahimovic tilføre sårt tiltrengt krydder til de to kampene i Europa League.

Supersvensken har blitt 39 år, men banker igjen inn mål på bestilling i Serie A. Bare Cristiano Ronaldo (18) og Romelu Lukaku (17) har scoret flere mål enn Zlatan Ibrahimovic (14) denne sesongen.

– Han kommer til å spille fotball på dette nivået til han er minst 45 år. De fleste superlativene er jo brukt, men han er et fysisk unikum som fortsatt har en flamme i magen. Det blir å gøy å se hvem av han og Lindelöf som har det beste kung-fu-sparket, sier Heggelund.

EKSPERT: Per-Jarle Heggelund fra sin tid i TV 2. FOTO: TV 2
EKSPERT: Per-Jarle Heggelund fra sin tid i TV 2. FOTO: TV 2

Ibrahimovic vant som kjent Europa League med Manchester United i 2017, men spilte ikke finalen mot Ajax grunnet korsbåndsskaden han pådro seg i kvartfinalen mot Anderlecht.

– Det er bare å glede seg. Han er et monster. Tiden i Manchester United skulle jo liksom være svanesangen hans i Europa, men så ble det ikke det likevel. Han har nok ganske lyst til å spille den bortekampen på Old Trafford, sier Ween.

TOPPSCORER: Zlatan Ibrahimovic har scoret 14 mål i Serie A så langt denne sesongen.
TOPPSCORER: Zlatan Ibrahimovic har scoret 14 mål i Serie A så langt denne sesongen.

Trussel fra Calhanoglu

Ibrahimovic mot gamle lagkamerater er imidlertid ikke den eneste duellen Heggelund ser fram til.

– Det blir trequartista-duell mellom Hakan Calhanoglu og Bruno Fernandes, sier Strive-kommentatoren.

I Italia assosieres trequartista-rollen med fotball-romantikk og offensive genier i tier-rollen som Alessandro Del Piero, Francesco Totti og Antonio Cassano.

– Calhanoglu har løftet seg etter at Zlatan kom sammen med resten av laget. Det har vært en helt annen profesjonalitet i laget etter at Ante Rebic, Simon Kjær og Zlatan kom inn.

– Nå er det helt riktig at Calhanoglu har nummer ti på ryggen. Det var det ikke før.

KREATIV:Hakan Calhanoglu har løftet Milan denne sesongen.
KREATIV:Hakan Calhanoglu har løftet Milan denne sesongen.

Som Udinese- og Sampdoria-spiller spilte Fernandes fem kamper mot Milan. Portugiseren står uten scoring mot storlaget, men tok siste stikk i en 1-0-seier på San Siro med Sampdoria i 2017 før han gikk til Sporting.

Jens Petter Hauge er ikke registrert for spill i Europa League og får derfor ikke vise seg fram for landsmann Solskjær på Old Trafford.

– Det er ikke så merkelig i Italia. De har en stor tropp, og noen måtte ofres, forteller Heggelund.

Han tror heller ikke at Diogo Dalot nødvendigvis er aktuell. Etter trekningen ble det bekreftet at portugiseren kan spille kampene for Milan mot Manchester United.

– Han er tredjevalget på backene bak Davide Calabria og Theo Hernandez som er bankers.

Det første oppgjøret på Old Trafford spilles 11. mars. Returoppgjøret på San Siro går 18. mars.

Powered by Labrador CMS