Manchester United v Granada CF - UEFA Europa League Quarter Final: Leg Two

Klar til å gjenskape historien

Det er fire år siden Manchester United sist vant et trofé da Ajax ble beseiret i Europa League-finalen i Stockholm. Den gangen var Paul Pogba Uniteds nøkkelspiller. Nå kan han bli det igjen.

Publisert Sist oppdatert

For fire år var Paul Pogba den eneste United-spilleren som startet samtlige 15 Europa League-kamper da United gikk til topps i turneringen etter 2-0-seieren mot Ajax i Stockholm.

LES OGSÅ: – Alt handler om Europa League for Roma nå

Skader og sykdom har imidlertid gjort at spilletiden i europacupene har blitt begrenset for franskmannen denne sesongen, og Pogba har kun startet tre europacupkamper i 2020/21-sesongen.

– Vi kan kopiere bragden

Likevel kan Pogba igjen bli Uniteds nøkkelspiller i jakten på Europa League-troféet.

Det første av de tre gjenstående hindrene er Roma på Old Trafford torsdag kveld.

– Europa League er det siste troféet vi vant her i Manchester United. Selvsagt husker jeg det. Det var en fantastisk dag og jeg scoret også i finalen. For oss ble det en god avslutning på sesongen og vi kan fremdeles kopiere den prestasjonen denne sesongen, sier Pogba til UEFA.com.

TRIUMFEN I STOCKHOLM: Paul Pogba og Marouane Fellaini feirer Europa League-triumfen i STockholm i 2017. Kan United gå hele veien også denne sesongen?
TRIUMFEN I STOCKHOLM: Paul Pogba og Marouane Fellaini feirer Europa League-triumfen i STockholm i 2017. Kan United gå hele veien også denne sesongen?

I begynnelsen av 2016/17-sesongen returnerte Pogba til Old Trafford etter rekordovergangen fra Juventus.

Franksmannen var sentral da United vant både ligacupen og Europa League, og han var den eneste som startet samtlige 15 kamper i turneringen for United. 

Denne sesongen kom United inn i Europa League etter å ha blitt nummer tre i Champions League-gruppen, og flere av de imponerende resultatene i Europa har kommet uten Pogba.

Nå er imidlertid franskmannen klar til å ta sin del av ansvaret for å lose United forbi semifinalehinderet som har felt United fire ganger under Ole Gunnar Solskjær.

– Vi pusher hverandre

– Du kan være en leder både påp og utenfor banen. Du snakker med de unge spillerne og hele troppen for å motivere dem. Ved å motivere lagkameratene mine, motiverer jeg også meg selv, sier Pogba.

– Når jeg ser medspillerne mine trene hardt pusher det meg til å trene hardt også. Vi trenger at alle er med på å dra lasset for å ha suksess. Ingen kan vinne noe alene, påpeker franskmannen. 

MATCHVINNER: Paul Pogba og Bruno Fernandes jubler for franskmannens scoring mot AC Milan på San Siro.
MATCHVINNER: Paul Pogba og Bruno Fernandes jubler for franskmannens scoring mot AC Milan på San Siro.

Pogba har kun startet tre kamper i Champions League og Europa League denne sesongen, men har kommet inn fra benken fem ganger. Mot AC Milan besørget han den viktige scoringen som sendte United videre i turneringen.

Torsdag venter Roma på Old Trafford i den første semifinalen i Europa League og Pogba har ambisjonene klare.

– Jeg er en dårlig taper. Jeg er en vinner, slår han fast. 

Powered by Labrador CMS