trening EL

Våre vurderinger om laget mot Omonia Nicosia

Erik ten Hag kommer til å gjøre flere endringer på laget fra City-fadesen, men trolig ville nederlenderen gjort enda flere om han kunne.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United fikk en elendig start på Europa League-gruppespillet med hjemmetap mot Real Sociedad, men Erik ten Hags menn slo tilbake og tok en viktig trepoenger mot Sheriff i forrige runde.

Torsdag er det klart for ny og viktig kamp – denne gang mot Omonia i Kypros.

Manchester United Training and Press Conference
GODT HUMØR: Etter at United gjorde unna onsdagens treningsøkt på Carrington, venter en langt mer behagelig temperatur på Kypros. Forhåpentligvis holder United-spillerne hodet likevel kaldt og sikrer tre poeng i torsdagens kamp mot Omonia.

Spørsmålet er hvordan Erik ten Hag skal komponere og balansere laget både med tanke på det svært tette kampprogrammet og skadesituasjonen. 

Flere spillere som kanskje kunne hatt godt av hvile, må trolig spille. Samtidig er det mange med behov for kamptrening som kniver om et begrenset antall plasser.

Uansett må United slå kraftig tilbake etter det grusomme byderbyet mot City.


Manchester United:

Raphael Varane trente ikke på onsdag etter overtråkket mot City. Det gjorde heller ikke Harry Maguire, som pådro seg en skade mot Tyskland.

I tillegg manglet Donny van de Beek og Aaron Wan-Bissaka på onsdagens treningsøkt.

Axel Tuanzebe og Brandon Williams er ute med langtidsskader.


David de Gea Har stått alt denne sesongen og med uavklart situasjon rundt Dubravka, ser vi ingen grunner til at spanjolen ikke står denne. Dersom intensjonen var at Martin Dubravka skulle fått sjansen, ville nok Ten Hag spart De Gea for den lange turen til Kypros.

Diogo Dalot Hadde nok hatt godt av en pust i bakken, men både Aaron Wan-Bissaka og Brandon Williams er utilgjengelige. Dermed ligger det an til at portugiseren også starter denne.

Victor Lindelöf Svensken erstattet en skadet Raphael Varane like før pause mot City og tar franskmannens plass i denne.

duo3
ERSTATTER VARANE: Victor Lindelöf går rolig inn i Uniteds midtsforsvar mot Omonia etter at Raphaël Varane ble skadet mot Manchester City i helgen.

Lisandro Martinez Den argentinske publikumsyndlingen skulle ideelt sett fått seg en hvil her, men skadesituasjonen – der både Maguire og Varane altså er utilgjengelige – gjør at han trolig må spille. Får forhåpentligvis en rolig dag. Søndagens oppgjør mot Everton blir langt viktigere, og ikke minst mer krevende.

Luke Shaw  Var et friskt pust da han kom inn som innbytter i pausen mot Manchester City. Trenger kamptrening og får det fra start i denne. Kampen om spilletid på venstrebacken ser mer og mer åpen ut fremover.

Casemiro Måtte avfinne seg med å komme inn som innbytter på tampen mot City, men denne starter han. Etter Uniteds elendige 1. omgang mot City, kan det åpne opp for flere endringer blant Ten Hags utvalgte også i ligaen og Casemiro er definitivt en av spillerne som nå har sjansen til å overbevise manageren om at han bør spille mer. Brasilianeren trenger en god kamp.

Fred Har kun fått spille 164 minutter med Premier League-fotball så langt denne sesongen. Brasilianeren har vist tidligere at han kan være en stor ressurs og må komme i gang. Borte mot Omonia er en god anledning til å både la Fred vise seg frem og også til å gi andre spillere hvile.

Antony  Fristelsen til å Antony hvile før Everton-kampen er nok stor for Ten Hag. Likevel tror vi den brasilianske driblefanten starter oppgjøret på Kypros og heller blir tatt av tidlig om United har kontroll. 

Bruno Fernandes – Vi tror Bruno starter denne kampen. Går alt Uniteds vei vil han heller bli tatt av tidlig for å spares til Everton-kampen.

brunoeth300822
MYE Å RETTE PÅ: Erik ten Hag og Bruno Fernandes må slå tilbake etter ydmykelsen mot Manchester City.

Jadon Sancho – Ingen god kamp mot City, men vi tror likevel Sancho starter mot Omonia. Anthony Elanga er selvsagt et alternativ, men vi tror Sanchos teknikk og overblikk foretrekkes fra start.

Cristiano Ronaldo – Erik ten Hag har lovet Martial flere minutter, men vi tror det vil skje gradvis. Spilte 35 minutter mot City, og får kanskje en omgang her? I så fall blir det 2. omgangen tror vi. Dette er en mulighet for en utvhvilt, og kanskje en smule frustrert Cristiano Ronaldo, til å vise seg frem.

Scott McTominay Marcus Rashford og nevnte Anthony Martial er den trioen som er nærmest til å kunne utfordre om en plass fra start. I tillegg kan Ten Hag kaste inn ungguttene Zidane Iqbal, Alejandro Garnacho og Facundo Pellistri om ønskelig.

Omonia Nicosia

Neil Lennons menn står poengløse etter de første to Europa League-kampene og med tap mot United kan toget være gått for Omonia med tanke på avansement fra gruppen.

Sesongstarten har vært noe ujevn for Omonia med tre seire og to tap. I den første gruppekampen i Europa League tapte Omonia hele 0-3 for Sheriff Tiraspol, men var nær ved å ta poeng mot Real Sociedad i Spania.

Neil Lennons menn vil uansett få en veldig tøff kamp mot United.

Denne gjengen slo Doxa Katokopia 2-0 i generalprøven før United-kampen: Fabiano, Matthews, Lecjaks, Lang, Miletic, Loizou, Diskerud, Charalambous, Bruno, Papoulis, Ansarifard

Real Sociedad v Omonia Nikosia: Group E - UEFA Europa League
TØFF JOBB: Omonia er et relativt ukjent lag for United-fansen, men treneren Neil Lennon er en gammel kjenning.

Powered by Labrador CMS