– Aldri meningen å vise mangel på respekt

– Roma er en fantastisk klubb med en stor historie. Jeg har stor respekt for dem og har selv byttet til meg drakter fra Totti og De Rossi, forklarer Ole Gunnar Solskjær.

Publisert Sist oppdatert

Ikke overraskende ble United-managerens angivelige mangel på respekt for Roma et tema på onsdagens pressekonferanse dagen før møtet med den italienske hovedstadsklubben på Old Trafford.

LES OGSÅ: Slik reagerte Roma-fansen

Men før de to lagene barker sammen i den første semifinalen på Old Trafford ønsket Solskjær å oppklare det som åpenbart var en misforståelse.

Da det ble klart at United skulle møte Roma i semifinalen av Europa League påpekte Solskjær at han hadde sett for lite av Roma til å si så mye om motstanderen som ventet i semifinalen.

Sitatet som skapte en smule furore stammet fra Solskjærs intervju med BT Sport etter avansementet mot Granada.

Manchester United v Granada CF - UEFA Europa League Quarter Final: Leg Two
IKKE MANGEL PÅ RESPEKT: Ole Gunnar Solskjær sier uttalelsene om Roma etter kvartfinalen mot Granada aldri var ment som mangel på respekt fra hans side.

– Jeg har ikke sett for mye av dem, innledet United-manageren.

Solskjær omtalte også blant annet Roma som en klubb med tradisjoner og historie.

– Jeg vet at de hadde to gode kamper mot Ajax. De forsvarer seg godt, som italienere alltid gjør. De er et rutinert lag, og vi kjenner jo alle Dzeko, sa Solskjær.

Roma-fansen svarte med å trykke opp plakater der de ba Roma-spillerne om å vise United-manageren hvem de er.

– Det var like etter kampen (mot Granada, red.anm) og jeg var bare lykkelig for at vi gikk videre. Jeg har sett dem, men ikke analysert dem grundig nok til å gi dem tilstrekelig respekt. Roma er en fantastisk klubb. Jeg har også en Totti-drakt og en De Rossi-drakt, signerte begge to, som jeg byttet til meg. Vi har analysert dem grundig siden og vi er klare. Det var ikke ment som mangel på respekt fra min side, understreker Solskjær.

– Rashford er gjennom det verste og er klar

I utslagsrunden av Europa League slo Roma ut Braga, Shakhtar Donetsk og Ajax før semifinalemøtene som nå venter mot Manchester United.

Roma står med én seier på de siste syv ligakampene i Serie A, og er i praksis hektet av Champions League-toget med hele elleve poeng opp til fjerdeplassen når kun fem ligakamper gjenstår.

Rash (3)
KLAR TIL ROMA: Marcus Rashford tester skuddfoten mot Leeds. Ole Gunnar Solskjær sier Rashford er over det verste med tanke på skaden og klar for kamp mot Roma.

Solskjær forventer en tøff kamp, men kan glede seg over at han kan stille med en nærmest skadefri tropp til torsdagens møte med Roma, og Solskjær hadde gode nyheter å komme med angående Marcus Rashford.

– Vi har håndtert Marcus sin skade godt og han har kommet seg gjennom det verste. Han spilte nesten hele kampen mot Leeds og er klar til torsdagens kamp, avslørte Solskjær.

– EL-finale ble umiddelbart målet

Etter tapet mot RB Leipzig i den siste gruppespillskampen i Champions League, ble det klart at United måtte inn i Europa League etter tredjeplassen i gruppen.

Etter at den første skuffelsen hadde lagt seg, sier Solskjær at trenerteamet og spillerne umiddelbart merket seg Europa League-finalen som et mål.

scorgra
GODT GRUNNLAG: United vant 2-0 borte mot Granada i Spania og la et veldig godt grunnlag for avansement til semifinalen. Returkampen mot Granada på Old Trafford endte også 2-0.

– Vi har hatt en strålende kveld i denne turneringen før. Nå er fokuset vårt å komme til finalen. Så snart vi var ute av Champions League, bestemte vi at vi ville gi alt for å komme til denne finalen. Det er mange gode lag som har vært med i Europa League denne sesongen, og det er en skikkelig tøff turnering. Men vi har fortjent å være i semifinalen nå, sier Solskjær.

– Bruker ikke tid på mimring

I 2007 vartet Manchester United opp med en av de mest uforglemmelige kveldene i Champions League-historien på Old Trafford da Roma ble slått 7-1.

Solskjær innrømmer at det var en helt spesiell opplevelse, men understreker likevel at han og førstelagstrener Michael Carrick, som scoret to praktfulle mål den kvelden, ikke bruker mye tid på å mimre over det som skjedde for 14 år siden. 

ROSTE SMITH: Ole Gunnar Solskjær husker særlig Alan Smiths kamp mot Roma da United vant 7-1 på Old Trafford i 2007.

– Jeg husker vi måtte spille med 10 mann borte (Paul Scholes ble utvist, red anm), og vi tapte 1-2. Men sjefen var fornøyd fordi vi fikk et bortemål og vi hadde tro på at vi skulle snu det. Det var en utrolig kveld på Old Trafford. Vi var i fyr og flamme og Alan Smith var utrolig den kvelden. Men de som kjenner Michael Carrick og meg vet at vi ikke bruker mye tid på det. Vi tenker fremover, sier Solskjær.

– Vil være en drøm å vinne et trofé

Ole Gunnar Solskjær har snakket mye om betydningen av å vinne et trofé for spillergruppen.

Nordmannen legger imidlertid ikke skjul på at det vil være stort, også for ham personlig, den dagen United skulle vinne et trofé under hans ledelse.

– Det vil være en drøm å kunne løfte et trofé for denne klubben. Vi er nære, og det er det vi bygger for. Det er mange «hvis» og «dersom», men vår ambisjon er at vi skal avslutte denne sesongen med et trofé. Jeg vet hva det kan bety for denne gruppen, sier Solskjær. 

Powered by Labrador CMS