– Se opp for Sisto

HERNING: Barcelona, Juventus og Arsenal har alle sett Pione Sisto i aksjon flere ganger. Torsdag kan 21-åringen gjøre livet surt for United.

Publisert Sist oppdatert

Troels Bager har fulgt torsdagens Europa League-motstander Midtjylland tett de siste ti årene. Sjefsredaktøren i den danske fotballavisen Tipsbladet er ikke i tvil om at Sisto er en av de, om ikke den, mest spennende spillerne i dansk fotball.

Storklubbene står i kø

– Sisto er en fremtidig stjerne som det knyttes enorme forventninger til, sier Bager til United.no.

Etter å ha overvært den åpne delen av Uniteds treningsøkt sammen med United.no på MCH Arena, tar Bager seg tid til å gå i dybden på hva som trolig venter United i morgen. Sistos navn dukker umiddelbart opp i samtalen.

– Han har potensiale til å bli den neste store danske stjernen. Da Midtjylland ble danske seriemestere i 2014/15 var han den store spilleren i manges øyne. Han ble kåret til årets spiller i Danmark i 2014 og en rekke storklubber har allerede sett ham i aksjon, forteller Bager.

Speidere fra Barcelona, AC Milan, Arsenal, Juventus og Porto skal alt ha sett dansken i aksjon en rekke ganger. Den nederlandske avisen De Telegraaf meldte sommeren 2015 at Ajax hadde forsøkt seg med et bud på 7 millioner euro, et bud som angivelig ble blankt avvist av Midtjylland.

DE SISTE FORBEREDELSER: Daley Blind, Chris Smalling og Jesse Lingard på trening før Midtjylland. Klarer de å stoppe Pione Sisto torsdag kveld?
DE SISTE FORBEREDELSER: Daley Blind, Chris Smalling og Jesse Lingard på trening før Midtjylland. Klarer de å stoppe Pione Sisto torsdag kveld?

Bager har ingen problemer med å skjønne hvorfor dersom De Telegraafs artikkel medfører sannhet.

Han er trolig en spiller som vil gå for adskillig mer enn det. 20? Kanskje 30 millioner pund i dagens marked er det meste mulig, men en ting er sikkert om Sisto fortsetter å prestere på sitt beste vil en rekke klubber kjempe om å sikre seg signaturen hans, mener Bager.

Playmaker må stå over

United kan vente seg et Midtjylland-lag som går ut i en 4-1-4-1 formasjon med svært offensive kanter. Sisto bekler den ene kantrollen, Václav Kadlec den andre.

– De er kapable til å skape trøbbel for United, særlig når Van Gaal må klare seg uten Rooney, Fellaini, Darmian og Borthwick-Jackson. Men Midtjylland har også en nøkkelspiller ute til kampen. Jakob Poulsen soner karantene og det blir et stort tap for Midtjylland. Han er hjernen i laget og playmakeren på midten. Han styrer midtbaneleddet på eksemplarisk vis og er en meget klok spiller. Han vet når laget må sette inn presset og han vet når de må falle av. Han har en fantastisk fornemmelse for hvordan kamper utvikler seg, forklarer Bager.

PLAYMAKER: Men Jakob Poulsen må stå over mot United.
PLAYMAKER: Men Jakob Poulsen må stå over mot United.

Han spår at Midtjylland stiller med den tidligere Arsenal-spilleren Kristoffer Olsson og Rilwan Hassan på sentral midtbane i Poulsens fravær. 

Etter at Morten «Duncan» Rasmussen ble solgt til moderklubben Aarhus i januar blir det etter alle solemerker Martin Pušić som spiller spiss mot United.

– Han er litt britisk i stilen. Hardtarbeidende og flink til å legge press på motstandernes forsvar. Midtjylland kommer trolig til å presse United høyt og ikke gi dem tid med ballen. Jeg er spent på om Midtjylland klarer å frustrere United. De pleier å være ganske modige i pressdelen av spillet, men om United får flyt i sitt spill er Midtjylland sårbare. United kan simpelthen spille rundt dem. Et av usikkerhetsmomentene i laget er den bulgarske forsvareren Nikolay Bodurov som er på lån fra Fulham. Han har ikke spilt regelmessig på lenge og jeg er spent på å se hvordan han vil klare seg mot United-angrepet om han spiller, forklarer Bager.

– Den største kampen

Fotballjournalisten mener en av de største utfordringene for Midtjylland har lagt på det mentale planet.

– Midtjylland har i mange år vært kjent som klubben som svikter når det gjelder. Åtte ganger har de feilet i kvalifiseringen til UEFA-cupen og Europa League, og da de røk ut av tredje kvalifiseringsrunde i Champions League på bortemålsregelen mot Apoel virket det som historien skulle gjenta seg også i år. Men de slo Southampton i Play Off-kampene til Europa League og de tok seg videre fra en sterk gruppe bestående av Napoli, Brugge og Legia Warszawa. I den hjemlige ligaen brøt de en viktig barriere da de ble ligamester i 2014/15 etter en årrekke med andre- og tredjeplasser samt flere tapte cupfinaler.

FORLOT MIDTJYLLAND: Morten 'Duncan' Rasmussen vendte nylig hjem til moderklubben Aarhus.
FORLOT MIDTJYLLAND: Morten «Duncan» Rasmussen vendte nylig hjem til moderklubben Aarhus.

I Herning er det fleste som United.no har snakket med forberedt på fest i morgen. De færreste tror at Midtjylland vil klare å detonere den store bomben, men Bager tror vertene kan ryste et skadeskutt United-mannskap.

– Dette er den største kampen i klubbens historie. En rekke spillere har sagt det og du føler det når du går i sentrumsgatene i Herning at det er noe spesielt på gang. Jeg har tippet 1-1, eller 2-1 til United, men kan Midtjylland ta med seg et godt resultat til Old Trafford kan de gjøre livet ubehagelig for United.

Powered by Labrador CMS