– Jeg har aldri spilt bedre enn nå

– Det føles nesten som hvilken som helst spiller kunne blitt trukket opp av en hatt og vunnet den prisen, sier Luke Shaw om da han vant «årets spiller» i 2019.

Publisert Sist oppdatert

Nå er venstrebacken en av de heteste kandidatene til å vinne den samme prisen for inneværende sesong, og denne gangen vil det bety langt mer om Shaw skulle slå kloa i den samme utmerkelsen.

– Jeg spiller den beste fotballen i karrieren min nå. Sist jeg vant kunne du nesten trukket hvem som helst opp av hatten, men dette er min beste sesong i United-drakten, sier Shaw.

STØTTE FRA BENKEN: Da United vant Europa League i 2017 humpet Luke Shaw rundt på krykker. Nå er venstrebacken klar til å spille en viktig rolle for å få United til finalen. Her er Shaw sammen med Axel Tuanzebe, Jesse Lingard og Marcus Rashford.

– Det er mange ting som har gått rett vei. Jeg har tatt tak i meg selv også, men en av de viktigste grunnene er han som sitter ved siden av meg, sier Shaw og sikter til Ole Gunnar Solskjær som satt på podiet sammen med venstrebacken.

– Det måtte du nesten si, spøkte Solskjær til smil fra Shaw. 

Det er imidlertid ingen tvil om at Shaw og Solskjær er en kombinasjon som fungerer veldig godt.

Under Louis van Gaal og José Mourinho slet venstrebacken med å vinne tillit, men Solskjær har åpenbart trykket på de rette knappene hos Shaw.

Nå ønsker venstrebacken å få muligheten til å spille sin første cupfinale som United-spiller.

Da United nådde FA-cupfinalene i 2016 og 2018 var han ikke med, ei heller i ligacupfinalen i 2017 eller Europa League-finalen senere samme år.

– Jeg var glad for lagkameratene mine etter seieren i Europa League i 2017, men når du ikke har på deg drakten selv, blir det aldri helt det samme, sier Luke Shaw.

ROSER SOLSKJÆR: Luke Shaw og Ole Gunnar Solskjær har virkelig funnet tonen, og den norske manageren har fått frem en helt annen spiller enn det Louis van Gaal og José Mourinho klarte.

– For meg personlig er det en massiv motivasjon å ha en finale så nær. For laget er det også veldig viktig. Selvtilliten er høy og vi har stor tro på at vi kan gå videre til finalen. Ingen semifinaler er enkle. Vi har manglet det siste lille flere ganger før, men skuffelsene vil motivere oss, tror Shaw.

Denne sesongen har Shaw vært arkitekten bak veldig mye av det United har skapt og har faktisk skapt flere sjanser for United enn Lionel Messi har gjort for Barcelona. 

Shaw påpeker at det er det som ventes av en moderne back og trekker samtidig frem Aaron Wan-Bissaka på motsatt back.

– Det er veldig viktig å være med å bidra offensivt. Backer må gjøre det nå. Det gjelder ikke bare meg, men også Aaron Wan-Bissaka som har vært veldig god. Vår viktigste oppgave er å forsvare, men som sidebacker må vi også bidra fremover, sier Shaw. 

Powered by Labrador CMS