Halvert billettkvote til De Kuip

Fans i harnisk etter at United ble avspist med kun 1400 billetter til neste ukes Europa League-kamp mot Feyenoord i Rotterdam.

Publisert Sist oppdatert

De 1400 adgangstegnene utgjør bare omtrent halvparten av den kvoten som var forventet til oppgjøret på De Kuip, et stadion med en tilskuerkapasitet på i overkant av 51.000.

Fra Feyenoord-hold forklares den lave kvoten med frykt for bråk.

Redde for UEFA-sanksjoner

Som følge av stygge scener under en hjemmekamp mot Roma i februar, samt supporterbråk og ødeleggelse av en uerstattelig, 500 år gammel fontene i den italienske hovedstaden en uke tidligere, ble Rotterdam-klubben satt under tiltale av UEFA. Den påfølgende straffen ble gjort betinget i tre år, og lød på £42.000 i bot og en hjemmekamp i Europa spilt bak lukkede dører.

Nå, i forbindelse med neste ukes hjemmemøte med Manchester United, innfører Feyenoord derfor  ekstra sikkerhetstiltak i håp om å slippe unna UEFA-pisken. Dette er tiltak som fra klubbhold betegnes som «absolutt nødvendige».

United-fans i Brugge
UNITED-FANS under fjorårets bortekamp mot Brugge i Belgia. Det blir tynnere i rekkene på De Kuip.

Politiet sa nei

Det viktigste tiltaket går ut på å redusere tilskuerkapasiteten til det halve av normalen, noe som altså også går ut over tilreisende bortesupportere. Manchester United har fulgt opp ved å ta saken opp med UEFA, men blitt avvist der etter råd fra politiet.

Blant United-fans tas den reduserte billettkvoten alt annet enn nådig opp.

“Vi kan ikke se hvorfor våre fans skal bli rammet bare fordi politiet er bekymret for hjemmefansens oppførsel.”

M.U.S.T.

I en uttalelse til Sportsmail fra supporterorganisasjonen Manchester United Supporters’ Trust, heter det følgende:

– M.U.S.T og reisende supportere er veldig skuffet over den reduserte kvoten. Vi kan ikke se hvorfor våre fans skal bli rammet bare fordi politiet er bekymret for hjemmefansens oppførsel og at man velger å redusere kapasiteten foran kampen.

– Vi er glade for at Unted tok saken alvorlig og drev lobbyvirksomhet på våre vegne. M.U.S.T. har også skrevet til nederlandske myndigheter i vår søken på flere svar, men det korte tidsaspektet betyr at vi ved denne anledning dessverre ikke kan påvirke utfallet.

– Vi har ogå påpekt at ved å redusere bortekvoten til en ellers så lett tilgjengelig kamp kan komme til å virke mot sin hensikt og potensielt føre til større sikkerhetsrisiko, dersom billettløse MUFC-fans i nærheten av stadion forsøker å skaffe seg adgangstegn.

Powered by Labrador CMS