De viktige datoene i sommer

Her er datoene du bør skrive i kalenderen for de kommende månedene!

Publisert Sist oppdatert

Drakter…

Den nye hjemmedrakten kom som kjent allerede i mai, men United lanserer som vanlig også både bortedrakt og tredjedrakt i løpet av sommeren.

Bortedrakten lanseres 12. juli, og kan da forhåndsbestilles fra united.no siden det internasjonale salget av drakten først er fra 19. juli.

Tredjedrakten kommer etter planen tidlig i august.

Og treningskamper…

Det blir en lang sesongoppkjøring for United. Sommerkampene starter i Perth og avsluttes i Cardiff via Singapore, Shanghai og Oslo.

Uniteds spillere må belage seg på noen timer i fly denne sommeren, og da tenker vi ikke på reisemålene de skal på ferie til. Første destinasjon på lagets sommertur er Perth, som ligger hele 14 626 km fra Manchester med en tidsforskjell på syv timer. Deretter følger «svippturer» til Singapore og Shanghai.

GODE MINNER: Den da 20-årige Jesse Lingard scoret to av målene sist gang United spilte i Australia. Da mot et All Stars-lag United slo 7-2.

Det blir bra nivå på Uniteds motstandere. Første motstander er Perth Glory, som ble suveren ligamester i Australia denne sesongen. Kampen spilles på Optus Stadium, et stadion som åpnet så sent som i januar 2018 med en kapasitet på drøyt 60 000 tilskuere. Samme sted spiller United fire dager senere mot arvefienden Leeds.

Da Barthez erstattet Giggs

I Singapore og Shanghai møter United henholdsvis Inter Milan og Tottenham. Begge kamper hører med under International Champions Cup, og det samme gjør Uniteds siste sommerkamp mot AC Milan i Cardiff. Turneringen består av totalt tolv lag og atten kamper med Atletico Madrid mot Juventus som siste kamp 10. august på Friends Arena i Stockholm.

United er ikke noe nytt bekjentskap i Kina. Dette blir 15. gang United spiller der, men Australia og Singapore hører mer til sjeldenhetene. United har ikke spilt i Singapore siden 2001. Det var da United utklasset Singapore XI med 8-1 foran 44 000 tilskuere på Kallang stadium da Ole Gunnar Solskjær scoret to og keeper Fabien Barthez kom inn som innbytter for Ryan Giggs (!) de siste åtte minuttene.

ALLE SKAL MED: Det var holdningen som gjorde at keeper Barthez fikk vise frem sine offensive kunster i noen minutter.

Kampene i sommer:

Lørdag 13. juli, kl. 13:00 mot Perth Glory på Optus Stadium (Australia).
Onsdag 17. juli, kl. 13:00 mot Leeds på Optus Stadium (Australia).
Lørdag 20. juli, kl. 13:30 mot Inter Milano på National Stadium (Singapore).
Torsdag 25. juli, kl. 13:30 mot Tottenham på Honkou Stadium (Shanghai, Kina).
Tirsdag 30. juli, kl. 19:00 mot Kristiansund på Ullevaal stadion (Norge)
Lørdag 3. august, kl. 18:30 mot AC MilanPrincipality Stadium (Wales).

GROUNDHOPPING I SOMMER: Optus Stadium er den eneste arenaen hvor United skal spille mer enn én kamp under sesongoppkjøringen.

Etter generalprøven mot AC Milan i Cardiff returnerer Solskjær og spillerne til Manchester for å gjøre seg klare til pangstarten i Premier League.

Søndag 11. august, kl. 17:30 mot Chelsea på Old Trafford. 

Andre datoer å notere seg:

Overgangsvinduet i England stenger 8. august klokken 18:00 skandinavisk tid, dagen før åpningskampen i Premier League (Liverpool – Norwich).

Det blir en sesong med Europa League-fotball på Old Trafford, og seier der gir plass i påfølgende sesongs Champions League. Her er noen sentrale Europa League-datoer: 

30. august: gruppene trekkes.
19. september: første kampdag.
16. desember: første runde av utslagsspillet (32 lag) trekkes.
27. mai: Finalen spilles på Gdansk Stadium i Polen.

HAR LØFTET DET FØR: Etter å ha slått Ajax 2-0 i finalen i 16/17-sesongen tok United sitt første Europa League-trofé noensinne. Kan et andre komme i 2020?

FA-cupens tredje runde (runden der Premier League-lagene entrer) trekkes den 4. januar, og finalen spilles 23. mai.

Ligacupens tredje runde (runden der Premier League-lagene som også er involvert i europeiske turneringer entrer) trekkes i september (dato er ikke satt), og finalen spilles første mars.

Powered by Labrador CMS